Directions
Twisted Suikerkoekjes
Nog 1 1/2 week tot kerst en we zijn nog steeds aan het aftellen met de Christmas Cookie Countdown op Instagram. Vandaag een heerlijk nieuw koekjes recept wat ik bedacht toen ik kerstkoekjes met mijn kinderen aan het bakken was. Ik ben dol op suikerkoekjes. Het is onwijs makkelijk om te maken en ik heb er altijd heel veel plezier mee om samen met mijn kinderen te bakken en versieren. Terwijl ik met Parker het deeg maakte besloot ik wat deeg apart te nemen en cacao poeder toe te voegen. Zou dat werken. Nou had ik gewoon cacao suikerkoekjes kunnen maken, maar ik ging verder en bakte deze super cute en lekker Twisted Suikerkoekjes.
Voor deze koekjes hoef je maar één soort deeg te maken, dus het is niet extra werk. Wel moet je na het maken van het deeg, het deeg in tweeën verdelen en dan voeg je aan één cacao toe. Voila cacao suikerkoekjes. Het idee voor de vorm van de koekjes zag ik op Pinterest voorbij komen en ik had zelf nog een ribbel pasta snijder liggen, die ik eigenlijk nooit gebruik. Ik besloot hier mee een leuke rand vorm te geven en vervolgens was het de koekjesdraaien.
De koekjes zijn super leuk en natuurlijk heel erg lekker geworden. Je proeft zeker de cacao, maar niet zo overheersend dat je het lekkere boterachtige suikerkoekje niet meer proeft. Ze zien er in elk geval heel leuk uit en daarmee ook perfect als cadeau deze kerstdagen.
Ga jij nog koekjesbakken? Laat het vooral even weten en deel je het op Instagram tag dan @kidshoekje
Steps
1
Done
|
In een kom mix de boter helemaal zacht. | Voeg de suiker toe en mix deze tot een kruimelig mengsel ontstaat. | Voeg het ei en de vanille toe en mix deze er doorheen. |
2
Done
|
Voeg beetje bij beetje de bloem toe aan het mengsel tot je een goed gemengd deeg hebt. | Verdeel het deeg in twee kommen. | Wikkel de inhoud van kom één in wat huishoud folie en leg het deeg in de koelkast. |
3
Done
|
Voeg aan de inhoud van de tweede kom de cacao toe en mix deze door het deeg. Indien het te licht is kun je nog 1/2 eetlepel cacao toevoegen. | Wikkel het deeg in huishoudfolie en let het deeg in de koelkast voor minimaal 30 minuten. |
4
Done
|
Verwarm de oven op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Bestrooi een schoon werkblad met bloem. Doe ook wat bloem over je deegroller. | |
5
Done
|
Leg één van de twee degen op je werkblad en rol het deeg uit tot 5 mm - 1 cm dikte. | Snijd met een pizza of pasta roller stroken van 1 à 2 cm breed en 15 cm lang. | Leg de stroken op zij. | Doe hetzelfde met het andere deeg. |
6
Done
|
Neem van elke kleur deeg een strook. | Wikkel de twee stroken deeg om elkaar heen en druk de uiteinden goed tegen elkaar. | Leg het gedraaide deeg op de bakplaat. | |
7
Done
|
Bak de koekjes voor 12-15 minuten in de oven tot het witte koekdeeg goudbruin begint te worden. | Laat de koekjes compleet afkoelen. |
8
Done
|
Vriezer- Deeg in vriezen: Wikkel het deeg in huishoudfolie en druk het plat. | Bewaar in de vriezer tot je gaat bakken. |