Twisted Suikerkoekjes

0 0
Twisted Suikerkoekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram ongezouten boter (zacht)
100 gram suiker
1 ei
1 theelepel vanille extract/paste
300 gram + extra bloem
1 eetlepel cacao

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Twisted Suikerkoekjes

Nog 1 1/2 week tot kerst en we zijn nog steeds aan het aftellen met de Christmas Cookie Countdown op Instagram. Vandaag een heerlijk nieuw koekjes recept wat ik bedacht toen ik kerstkoekjes met mijn kinderen aan het bakken was. Ik ben dol op suikerkoekjes. Het is onwijs makkelijk om te maken en ik heb er altijd heel veel plezier mee om samen met mijn kinderen te bakken en versieren. Terwijl ik met Parker het deeg maakte besloot ik wat deeg apart te nemen en cacao poeder toe te voegen. Zou dat werken. Nou had ik gewoon cacao suikerkoekjes kunnen maken, maar ik ging verder en bakte deze super cute en lekker Twisted Suikerkoekjes.

Voor deze koekjes hoef je maar één soort deeg te maken, dus het is niet extra werk. Wel moet je na het maken van het deeg, het deeg in tweeën verdelen en dan voeg je aan één cacao toe. Voila cacao suikerkoekjes. Het idee voor de vorm van de koekjes zag ik op Pinterest voorbij komen en ik had zelf nog een ribbel pasta snijder liggen, die ik eigenlijk nooit gebruik. Ik besloot hier mee een leuke rand vorm te geven en vervolgens was het de koekjesdraaien.

De koekjes zijn super leuk en natuurlijk heel erg lekker geworden. Je proeft zeker de cacao, maar niet zo overheersend dat je het lekkere boterachtige suikerkoekje niet meer proeft. Ze zien er in elk geval heel leuk uit en daarmee ook perfect als cadeau deze kerstdagen.

Ga jij nog koekjesbakken? Laat het vooral even weten en deel je het op Instagram tag dan @kidshoekje

 

Steps

1
Done

In een kom mix de boter helemaal zacht. | Voeg de suiker toe en mix deze tot een kruimelig mengsel ontstaat. | Voeg het ei en de vanille toe en mix deze er doorheen.

2
Done

Voeg beetje bij beetje de bloem toe aan het mengsel tot je een goed gemengd deeg hebt. | Verdeel het deeg in twee kommen. | Wikkel de inhoud van kom één in wat huishoud folie en leg het deeg in de koelkast.

3
Done

Voeg aan de inhoud van de tweede kom de cacao toe en mix deze door het deeg. Indien het te licht is kun je nog 1/2 eetlepel cacao toevoegen. | Wikkel het deeg in huishoudfolie en let het deeg in de koelkast voor minimaal 30 minuten.

4
Done

Verwarm de oven op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Bestrooi een schoon werkblad met bloem. Doe ook wat bloem over je deegroller. |

5
Done

Leg één van de twee degen op je werkblad en rol het deeg uit tot 5 mm - 1 cm dikte. | Snijd met een pizza of pasta roller stroken van 1 à 2 cm breed en 15 cm lang. | Leg de stroken op zij. | Doe hetzelfde met het andere deeg.

6
Done

Neem van elke kleur deeg een strook. | Wikkel de twee stroken deeg om elkaar heen en druk de uiteinden goed tegen elkaar. | Leg het gedraaide deeg op de bakplaat. |

7
Done

Bak de koekjes voor 12-15 minuten in de oven tot het witte koekdeeg goudbruin begint te worden. | Laat de koekjes compleet afkoelen.

8
Done

Vriezer

- Deeg in vriezen: Wikkel het deeg in huishoudfolie en druk het plat. | Bewaar in de vriezer tot je gaat bakken.
- Gebakken: Laat de koekjes compleet afkoelen en doe ze in een hersluitbare zak met bakpapier tussen de koekjes. |

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Tomaten bladerdeegTaartjes - Kidshoekje.nl
previous
Tomaten Bladerdeegtaartjes
Eetbare Kerstkrans Borrelplank - Kidshoekje.nl
next
Eetbare Kerstkrans Borrelplank

Add Your Comment