800 ml tomatensaus (gekruid) | |
3-4 plantaardige Kip Krokant Schnitzel | |
10 gram + extra parmezaan | |
1 bol (220 gram) mozzarella | |
300 gram spaghetti | |
verse basilicum (optioneel) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Om inspiratie op te doen zowel visueel als lekkere recepten gebruik ik graag kookboeken, tijdschriften, Instagram en Pinterest. Soms kom ik dan weer recepten tegen, die ik sinds we geen vlees thuis meer eten eigenlijk niet meer heb gemaakt. Bijvoorbeeld chicken parmesan en daarom besloot ik eens vegetarische kip parmezaan te maken met spaghetti.
Chicken Parmesan is geparneerde kipfilet in tomaten saus met mozzarella en natuurlijk heel veel parmezaanse kaas. Een onwijs makkelijk recept om te maken, vooral als je deze vegetarische versie maakt. Waar bij de kip versie je deze zelf parneerd, ben ik bij de vegetarische versie gegaan voor plantaardige kip krokant schnitzels. Het resultaat was heerlijk en zal absoluut vaker gemaakt worden.
Voor de tomatensaus kun je kiezen voor je eigen favoriete pastasaus op een gekruiden tomatensaus
Op Instagram deelde ik een video van hoe makkelijk het is om dit recept te maken. Bekijk hem nu en vergeet niet @Kidshoekje te taggen als je het zelf maakt.
Op zoek naar nog meer makkelijke pasta recepten? Bekijk ze hieronder:
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 220 graden. | Snijd de mozzarella in plakjes. |
2
Done
|
Doe 3/4 van de tomatensaus in een ovenschaal groot genoeg voor de plantaardige kip krokant schnitzels. | Leg de kip krokant schnitzels op de tomatensaus. | Strooi geraspte parmezaan over de hele schaal, maar vooral ook op de schnitzels. | Leg op elke schnitzel één of twee plakken mozzarella. | |
3
Done
|
Zet de ovenschaal in de oven voor 15 minuten. | Kook ondertussen de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. | Draai de oven naar grill stand en laat nog eens 3 minuten in de oven. | Serveer de kip parmezaan op de spaghetti en garneer eventueel met wat verse basilicum. |