600 gram zoete aardappel | |
200 gram kruimige aardappels | |
400 gram andijvie | |
20 gram boter | |
50 ml melk | |
Optie |
|
spekjes | |
shiitake paddenstoelen |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Stamppot
Geef eens een twist aan de klassiekers en maak zoete aardappel andijvie stamppot. Lekker zoet en daarmee succes bij kinderen.
Op donderdag maak ik vaak mijn weekmenu en soms ben ik zo enthousiast met gerechten bedenken. Dat ik vergeet dat ik soms ook gewoon ’s avonds te moe ben om te koken. Ik wou namelijk een ovenschotel van Miljuschka met zoete aardappel en andijvie maken. Uiteindelijk was ik zo moe en inspiratieloos dat ik besloot voor een makkelijke stamppot te gaan. En gezien mijn kinderen dol zijn op stamppot wist ik in elk geval dat er goed gegeten zou worden. In plaats van een ovenschotel werd het uiteindelijk een stamppot.
Nou hoort bij andijvie stamppot spekjes. Maar gezien ik deze maand geen vlees eet heb ik in plaats van de gebruikelijke spekjes, gebakken shiitake paddenstoelen toegevoegd. Zoals ook te zien op de afbeelding. Super lekker en de perfecte vervanger. Mijn kinderen zijn niet dol op paddenstoelen, dus hen heb ik zonder geserveerd. Je bent echter vrij in of je wel of geen shiitake of misschien wel spekjes toevoegt. Het gaat hier om de stamppot.
Vanaf 7 maanden kun je dit hapje ook als babyvoeding geven. Wel adviseer ik goed de andijvie te hakken zodat er geen lange slierten zijn.
Maak je dit of een van de andere kidshoekje recepten? Deel vooral in een reactie wat je er van vindt. Ook als je vragen hebt beantwoord ik deze graag.
1
Done
|
Schil de aardappels en snij in blokjes. | Doe de aardappels in een pan met water en breng dit aan de kook. Kook de aardappels 18-20 minuten. | Giet de aardappels af en laat deze 5 minuten drogen. | Pureer de aardappels met de melk en de boter. | |
2
Done
|
Doe de andijvie in een pan met een klein laagje. Breng het water aan de kook en laat de andijvie slinken. | Kook de andijvie 5 minuten. | Giet de andijvie af en laat goed uitlekken. | Voeg de andijvie toe aan de aardappels en roer alles goed door elkaar heen. | Serveer direct (eventueel met spekjes of paddenstoelen). |
3
Done
|
OPTIE1. Spekjes |