Instant Pot Romige Aardappelpuree

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

800 gram Aardappel
1 knoflookteen
snufje (1/4 theelepel) zout
60 gram boter
60 ml Melk (plantaardig)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Met een Multicooker maak je basisrecepten in een hand omdraai. Probeer eens Instant Pot Romige Aardappelpuree in 15 minuten klaar.

Instant Pot Romige Aardappelpuree

Na het krijgen van mijn Instant Pot ging uiteraard direct op Pinterest op zoek naar recepten. Er waren een aantal basisrecepten die hierbij veel naar boven kwamen. Onder andere romige aardappelpuree recept. Uiteraard is er niet veel aan een aardappelpuree maken: aardappels koken, melk en boter en goed pureren. Meestal duurt dit 15-20 minuten koken en dan nog eerst het water aan de kook brengen. Met de snelkookpan heb je de aardappels veel sneller gaar en de extra toevoeging aan dit recept is een teen knoflook. Je kunt er zelf voor kiezen of je die toevoegt. Zeker als je nog kinderen onder de 1 jaar mee laat eten.

Maak je nou te veel aardappelpuree zoals wij uiteindelijk hadden, omdat één van de kids op eens geen aardappels wou eten (Ik ben Twee en ik zeg Nee). Gooi het niet weg! Maar maak er gnocchi mee.  Wij maakten geen gnocchi maar een recept uit het Jamie Oliver 7x Anders boek. Het recept was echter geen succes en zal ik daarom ook niet hier delen.

Klik hier voor meer Instant Pot recepten


Maak je dit recept? Deel vooral wat je er van vindt door een reactie hieronder achter te laten of via de socials.

Steps

1
Done

Schil de aardappels en snij ze in stukken. | Doe de aardappels met de zout en knoflookteen in de INstant Pot en zorg ervoor dat de aardappels onder het water zijn. Ongeveer 1 liter water! | Doe de deksel op de pan en zorg dat de knop voor de stoom dicht is. | Zet de Instant Pot op hoog met een kooktijd van 6 minuten.

2
Done

Als de kooktijd klaar is laat dan snel de druk vrij door de stoom knop voorzichtig open te draaien. | Giet de aardappels af ze moeten zacht zijn als je er met een vork in prikt. | Laat de aardappels 5 minuten rusten en droog worden. |

3
Done

Pureer de aardappels met de melk en de boter. Gebruik een aardappelstamper of zoals ik vaak doe een handmixer voor een goed gepureerde romige aardappelpuree.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Broccoli Risotto - Kidshoekje.nl
previous
Broccoli Risotto
Zoete Aardappel Andijvie Stamppot - Kidshoekje.nl
next
Zoete Aardappel Andijvie Stamppot

Add Your Comment