Leftover Aardappelpuree Gnocchi

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 gram aardappelpuree
140 gram bloem
2 eigeel
snufje zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

kliekjes recept

Directions

Leftover Aardappelpuree Gnocchi

Het wil wel eens voorkomen dat ik van rijst of aardappels veelte veel maak. Ik vind het dan zonde om weg te gooien, maar in sommige gevallen is het niet echt geschikt om als maaltijd de volgende dag te eten. Ik had laatst bijvoorbeeld nog onwijs veel aardappelpuree over. Geen idee hoe ik het had mis kookt, maar er konden zo nog 2 mensen mee eten.  Maar wat doe je dan met aardappelpuree? Juist dan maak je leftover aardappelpuree gnocchi.

Gnocchi is een van mijn favoriete pasta en zo ook van de kinderen. Wij maken het echt niet altijd zelf, terwijl het een van de makkelijkste pasta’s is om zelf te maken. Nu we toch aardappelpuree over hadden konden we net zo goed gnocchi maken, want gnocchi maak je immers van aardappelpuree. Zo gezegd zo gedaan en binnen half uur heb je lekkere homemade gnocchi.

Gnocchi met zoete aardappel maken? klik hier voor het recept


Babyvoeding Gezien gnocchi alleen maar aardappel, ei en bloem is kan jouw baby hier ook van genieten. Geen het zo om uit het vuistje te eten of serveer met een beetje saus of gesmolten boter of olie.


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Zorg ervoor dat de aardappelpuree geen klontjes bevat. Pureer nog eens goed door.

2
Done

Meng de aardappelpuree met het bloem, eigeel van 2 eieren en een snufje zout. Meng alles goed door tot een deegbal vormt. | Maak van het deeg meerdere worsten rollen van ongeveer 1,5 cm dik. | Hak de rolletjes in stukjes van 2 cm breed. | Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon.

3
Done

Gnocchi Koken

Breng een pan water aan de kook. | Voeg de gnocchi in porties toe. Als ze komen bovendrijven zijn ze gaar (ca. 2 min.). Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm.

Eventueel kun je de gnocchi hierna nog even bakken met een klontje boter in de pan.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Recept Slow Cooker Rendang | Babies Kitchen
previous
Slow Cooker Rendang
Recept Gnocchi Spinazie en Pesto | Babies Kitchen
next
Gnocchi Spinazie en Pesto

Add Your Comment