Broccoli Risotto

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram broccoli
1 sjalot
2 bouillonblokjes
1 liter water
300 gram risotto rijst
1 citroen
10 gram + extra parmezaan
2 etlp olie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Met dit recept voor broccoli risotto weet je elke broccoli hater fan te maken.

Broccoli Risotto

Er is een gerecht waar van ik altijd weet dat mijn kinderen hun bord leeg eten en dat Logan zelfs een tweede bord wil en dat is risotto. Veel mensen denken bij risotto veel werk of het mislukt, maar ik merkte vorige week op dat ik het helemaal niet zoveel werk vond als eerst. Ja, bij risotto moet je continu bij blijven staan en regelmatig roeren en bouillon bij gooien. Hoe vaker je het echter maakt, hoe behendiger je wordt in het maken er van. Althans dat heb ik aan mijzelf op gemerkt. Daarnaast is het een beloning dat ik weet dat mijn kinderen het heerlijk vinden.

We hebben inmiddels al meerdere soorten risotto recepten op de blog staan. Toch wou ik eens iets anders proberen en ik zag het idee voor broccoli risotto voorbij komen in het nieuwste boek van Jamie Oliver. Gezien ik inmiddels mijn eigen risotto recept heb, heb ik niet naar zijn recept gekeken maar alleen het idee voor broccoli toevoegen gebruikt.

Nou is broccoli natuurlijk een groenten waar niet alle kinderen dol op zijn. Bij mij is Logan er heel erg dol op en Parker trekt haar neus momenteel op voor alles wat groen is. Toch gek genoeg omdat de broccoli zo fijn gesneden was als broccoli rijst (wat je ook kant-en-klaar kunt kopen eventueel en gebruiken. Al zal dat altijd duurder zijn). At ze zo zonder zeuren haar hele bord leeg. En ik kreeg zelfs een lekker! Deze gaan we dus onthouden.

Maar nu is mijn vraag: Wat voor andere risotto recepten moet ik proberen? Mocht je een suggestie hebben laat het weten in een reactie hieronder.


Babyvoeding Vanaf 9 maanden kun je dit gerecht prima aan je baby geven. Schep eventueel vast op voor je de kaas toevoegt gezien deze nogal zout kan zijn.


Maak je dit of een van de andere Kidshoekje.nl recepten? Laat vooral in een reactie hieronder of via social media weten wat je er van vind en deel jouw gerechten met ons!

Steps

1
Done

Bouillon

Breng 1 liter water aan de kook met de bouillonblokjes. | Zodra het water kookt en de blokjes zijn opgelost kun je de pan van het fornuis halen.

2
Done

Voorbereiding

Was de broccoli en snij de roosjes en de kleine steeltjes fijn. | Pel en snipper de sjalot. | Was de citroen en rasp de schil. | Rasp de Parmezaan.

3
Done

Verhit 2 etlp olie in een diepe pan en fruit de ui met de broccoli zo'n 5 minuten. | Voeg de risotto rijst met eventueel nog 1 etlp olie toe aan de broccoli en bak deze 2 minuten mee tot de rijst glazig wordt. | Schep een soeplepel bouillon bij de rijst en wacht tot deze is opgelost terwijl je regelmatig in de pan roert. | Herhaal deze stap tot 2/3 van de bouillon is toegevoegd (15-20 minuten). Proef of de rijst gaar is. Het mag wel nog een lekkere bite hebben. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als dit niet geval is.

4
Done

Voeg de citroenrasp toe en roer deze door de risotto. | Voeg de parmezaan toe en roer ook deze door de risotto. | Serveer direct!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Recept cinnamon crunch granola voor ontbijt.
previous
Cinnamon Crunch Granola
Instant Pot Romige Aardappelpuree - Kidshoekje.nl
next
Instant Pot Romige Aardappelpuree

2 Comments Hide Comments

Heel lekker receptje. Hier gemaakt met 300 gram Orzo en 650 ml water. Nog ietsjes sneller klaar en ook erg lekker. Bedankt

Orzo is inderdaad super slim om te gebruiken als je nog sneller je gerecht klaar wil hebben. Perfecte vervanger van Risotto. Ik zou wel bouillonblokje doen bij de water, maakt de smaak nog lekkerder!

Add Your Comment