Weekmenu 4# van Babies Kitchen
Nieuwe week nieuw weekmenu. Met de sneeuw voelt het pas echt winters tijd dus voor comfort food wat ik vertaal naar stamppotjes, pasta en soep. Met zowel gerechten die je ook in een hand om draai vegetarisch kunt laten als je dat wilt. Fijn Weekend!
Babies Kitchen Weekmenu #4
Maandag – Rodekool stamppot
Zelf eet ik hier gebakken bloedworst bij. Uiteraard kun je zelf kiezen of je vlees, vis of een vegetarische optie wilt toevoegen.
Babyvoeding: 9+ maanden
Dinsdag – Tex Mex Hotdog
Een upgrate voor een lekkere hotdog met een Mexicaans vleugje.
Babyvoeding: Pureer de mais, bonen en avocado en het hapje is vanaf 7+ maanden geschikt!
Woensdag – pizzoccheri
Aardappels en pasta en heel veel kaas. Dat noem ik comfort food voor het hele gezin.
Babyvoeding: Hou wat tagliatelle apart en pureer wat spinazie met parmezaan, dan kan je kleine vanaf 9+ maanden mee-eten.
Donderdag – linzen wortelsoep
In het originele recept zit cayenne peper en meer knoflook. Om dit recept geschikt te maken voor het hele gezin heb ik het weg gelaten. Voeg een stokbrood of broodjes toe en je hebt een lekkere maaltijd.
Babyvoeding: Als je de knoflook en ui weglaat, milde paparikapoeder gebruikt en amandel schaafsel weglaat is het geschikt vanaf 7+ maanden.
Vrijdag – Surinaamse bami met kippenpootjes (of vega)
Een favoriet en vanaf 1,5 jaar liet ik Logan dit ook gewoon mee eten. In eerste instantie was hij niet zo’n fan. Inmiddels wil hij nog een portie! Bepaal zelf of je het vegetarisch houdt of er wat kippenpoten bij maakt!
Babyvoeding: Het is een beetje vettig gerecht. Ik zou daarom wat spaghetti en kousenband apart houden. Kook de kousenband wel even 6 minuten en snij alles klein i.v.m. verstikkingsgevaar. Geschikt 9+ maanden.
Weekend Extra – Appeltaart koekjes
In het weekend mag er af en toe wel lekker gebakken worden. Maak dit weekend eens deze appeltaart koekjes. Ook erg lekker voor in de broodtrommel op maandag!
Geschikt vanaf 1 jaar (ivm de honing).
Boodschappenlijstje:
Maandag: rodekool stamppot
- 500 gram gekookte rodekool met appels
- 1 kilo aardappels (kruimig)
- 2 appels
Toevoeging aan het recept:
- stukje vlees, vis of vega optie
Dinsdag: TexMex hotdog
- 8 pistoletjes
- 8 chipolata worstjes
- 3 avocado’s
- 300 gram mais (uit blik)
- 300 gram kidneybonen (uit blik)
- 200 gram salsa (mild)
- cheddar
Woensdag: pizzoccheri
- 200 gram kruimige aardappels
- 350 gram tagliatelle
- 1 rode ui
- 1 paprika
- 20 gram boter
- 5 blaadjes salie
- 200 gram spinazie
- 250 gram mozzarella
- 40 gram parmezaan (geraspt)
- 70 gram paneermeel
- 1 tlp knoflookpoeder
- 1 tlp uienpoeder
Donderdag: linzen wortelsoep
- 1 liter groentenbouillon (2 bouillonblokjes)
- 330 gram rode linzen
- 1 ui
- 1 teen knoflook (aangepast)
- 240 gram wortels
- 400 gram gepelde tomaten (blik)
- 3 tlp komijnpoeder
- 2 tlp paprikapoeder
- 1 citroen
- amandel schaafsel (optioneel)
Toevoeging aan recept:
- stokbrood of kaasstengels
Vrijdag: surinaamse bami met kippenpoten (of vega)
- 400 gram spaghetti
- 2 maggiblokjes
- zonnebloemolie
- 5 etlp sojasaus
- 2 etlp ketjap (zoet)
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 400 gram kousenband (of haricots verts)
- 1 tlp tomatenpuree
- 4 takjes selderij
- zwarte peper
Toevoeging aan het recept:
- Kippenpoten
Weekend extra: appeltaart koekjes
- 100 gram havermout
- 90 gram bloem
- 1,5 tlp bakpoeder
- 1,5 tlp kaneel
- snufje zout
- 2 etlp olie (kokos of zonnebloem)
- 1 ei
- 1 tlp vanille extract
- 100 ml honing
- 2 etlp rozijnen
- 1 appel