Rode kool stamppot met appel

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 gram ge­kook­te ro­de kool met ap­pel
1 kilo aardappels (kruimig)
2 appels

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Familie-maal

Cuisine:

    Directions

    Rode kool stamppot met appel

    Op maandag eten wij meestal aardappels en groenten. Lekker Hollandsch en we hoeven nooit na te denken wat we eten alleen wat voor aardappels en groenten. Afgelopen maandag maakte ik rode kool stamppot met appel. Van kleins af ben ik zelf al dol op rode kool. Vanwege de zoete smaak is het vaak een winnend gerecht bij veel kinderen. Zelf heb ik uit huis mee gekregen om rode kool met ‘bloedworst’ te eten. Bloedworst is iets waar veel mensen bij gruwelen, zo ook mijn man. Mijn verwachting was daarom dat de kleine dreumes het ook niet lekker zou vinden. Niets was minder waar. Meneer smikkelde het op. Resultaat: mama moest haar stukje vlees delen.

    Om dat veel mensen het die van bloedworst al niks vinden. Heb ik in dit recept voor rode kool stamppot met appel geen vlees verwerkt. Je kunt dus zelf bepalen wat je erbij serveert voor het gezin.

    Misschien maak je al eens rode kool en waarschijnlijk koop je dan voorgekookte rode kool. Net als ik. De smaak is goed en waarom zou je zelf helemaal een verse rode kool kopen en snijden. Veel te veel werk voor een doordeweekse stamppot voor de drukke ouder met rond lopende kinderen. De voorgekookte rode kool is vaak alleen te verkrijgen met appeltjes. Helemaal niks mis mee. Waarom die appeltjes smaak niet wat versterken met nog wat meer appel en je hebt een rode kool stamppot met appel voor het hele gezin.

     

    Steps

    1
    Done

    Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken.

    Doe aardappels in een pan met water en breng dit aan de kook. Kook de aardappels vervolgens 20 minuten tot ze gaar zijn.

    Giet de aardappels af en doe ze terug met de deksel op de pan. Indien de rode kool nog niet klaar is.

    2
    Done

    Ondertussen

    Schil de appels en snijd in kleine blokjes.

    Bereid de rode kool samen met de appel blokjes in een pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    3
    Done

    Voeg de rode kool (met wat van de vocht) toe bij de afgegoten water en stamp tot een goed gemengde stamppot.

    Serveer direct.

    4
    Done

    Bewaren

    Heb je wat van de rode kool over? Bewaar dit dan voor een baby/kinderhapje voor een andere dag.
    Koelkast: 2 dagen
    Vriezer: 2 maanden

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    boerenkoolstamppot
    previous
    Boerenkoolstamppot met worst
    zuurkoolstamppot met geabkken rookworst
    next
    Zuurkoolstamppot met gebakken rookworst

    Add Your Comment