Pizzoccheri (met tagliatelle)

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram aardappel (kruimig)
350 gram tagliatelle
1 rode ui
1 paprika
20 gram boter
olijfolie
5 blaadjes salie
200 gram spinazie
250 gram mozzarella
40 gram parmezaan (geraspt)
70 gram paneermeel
1 tlp knoflookpoeder
1 tlp uienpoeder

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ovenschotel

Directions

Pizzoccheri (met tagliatelle)

Volg je Babies Kitchen op Instagram dan heb je dit recept vorige week live mee kunnen volgen in de Insta stories. Ik besloot namelijk eens wat nieuws te proberen en het koken van dit gerecht pizzoccheri terwijl ik het aan het koken was te delen. Wil je het terug zien? Kijk dan even in de highlights van mijn Instagram profiel.

Ik heb dit pasta recept wat ik ooit uit een tijdschrift het gescheurd. Welk tijdschrift? Geen idee! Het is een pasta ovenschotel gemaakt met 3 kazen en met pizzoccheri pasta. Ik besloot natuurlijk het allemaal net even anders te doen dan het recept: andere pasta, andere kazen en andere groenten. Net allemaal wat makkelijker en kidsproof! Logan vond het in elk geval erg lekker en ik? Er moest wat meer kaas worden toegevoegd. Dus precies dat heb ik gedaan in dit recept. Enjoy!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Vet een ovenschaal in met olijfolie.

2
Done

Schil de aardappels en snij in kleine blokjes (2 cm). | Kook de aardappels in water voor 15 minuten. | Giet de aardappels af.

Breng water aan de kook voor de pasta. | Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de pasta af.

3
Done

Schil de ui en snipper deze in kleine stukjes. | Was de paprika. Verwijder de steel en de zaadlijst. Snij de paprika in kleine stukjes. | Snij de mozzarella in blokjes. |

4
Done

Verhit de boter en 1 etlp olijfolie met de salie in een diepe koekenpan. | Voeg de ui toe en laat deze fruiten (7 minuten). | Bak de paprika 5 minuten mee. | Voeg de aardappel en spinazie toe en laat de spinazie slinken. | Roer de pasta, mozzarella en 2/3 van de parmezaan door de spinazie. | Als de kazen gesmolten zijn, haal de pan het van het vuur en schenk in de ovenschaal.

5
Done

In een kom meng de paneermeel, knoflook- en uienpoeder. | Strooi het mengsel over de pasta. | Verdeel de overige parmezaan over de pasta. | Zet de pasta in de voor verwarmde oven voor 15 minuten. Draai de laatste 5 minuten de oven op grill stand. De pasta is klaar als de kaas goudbruin en een beetje knapperig is.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Geroosterde Bloemkool Parmezaan | Babies Kitchen
previous
Geroosterde Bloemkool Parmezaan
mais-aardappelpuree stamppot - Babies Kitchen
next
Mais-aardappelpuree

Add Your Comment