Weekmenu 21
Heel eerlijk heb ik dit weekmenu al een aantal weken terug gemaakt omdat ik een beetje in tijdnood zat wanneer ik het anders moest doen?! Hopelijk wordt het lekker weer want ik heb wat bbq recepten online staan, maar die kunnen ook prima in de keuken gemaakt worden als de zon niet schijnt.
Babies Kitchen Weekmenu 21
Maandag – Hasselback aardappels, visstick, sperziebonen
Hasselback aardappels kunnen heel goed in de oven, maar is het nou lekker weer? Doe ze dan lekker op de barbecue. De vissticks kun je zelf maken (klik hier), maar snap als je kant-en-klaar wilt.
Babyvoeding: 6 maanden. Hou was aardappel en sperziebonen apart. Maak je zelf vissticks? Dan kun je wat vis samen met de aardappels en groenten koken of stomen voor de babyvoeding.
Dinsdag – Freeke Green Pesto
Ken je freekeh? Het is een graan die niet zo heel bekend is, maar wel heel voedzaam. Ik eet het veel te weinig maar blijf dit recept lekker vinden. Geen asperges? Geen probleem je kunt eventueel ook peultjes of courgette toevoegen.
Babyvoeding: 7 maanden. Hou was freekeh, groene asperges en sperziebonen apart. Stook of kook de groenten. Pureer deze met wat peterselie en roer door de freekeh.
Woensdag – Kokosrijst met Mango Salsa en Kip
Kokosrijst vind ik echt een zomers gerecht en vooral dit gerecht in combinatie met mango salsa en een lekker stukje kip van de barbecue.
Babyvoeding: 9 maanden. Laat eventueel wel de knoflook bij de kip weg.
Donderdag – Mexicaanse Lasagna
Toen ik dit recept maakte was ik aan het twijfelen voor welke blog ik het zou doen. Het was bedoeld voor mijn andere blog (waar hij ook op staat), maar Logan was zo’n fan van dit gerecht. Wij allemaal trouwens.
Babyvoeding: Maak iets anders.
Vrijdag – Griekse kip kebab
Hopelijk is het weer lekker want dan kunnen deze kebabs gewoon op de barbecue. Serveer er tzatziki bij met wat aardappelschijfjes of gewoon pita’s met sla. Aan jouw de keuze.
Babyvoeding: 7 maanden. Hou wat kip en courgette apart en maak eventueel met aardappel wat babyvoeding. Vanaf 9 maanden kun je ook wat kruiden toevoegen.
Boodschappenlijst
Maandag – Hasselback Aardappels, Visstick, Sperziebonen
4 vastkokende aardappelen
100 gram kruidenboter
8 vissticks
300 gram sperziebonen
Dinsdag – Freeke Green Pesto
1 liter bouillon (groenten)
100 gram freekeh
100 gram groene asperges
150 gram sperziebonen (diepvries)
100 gram cherry tomaten
60 gram amandelen + extra
Bosje peterselie
40 gram geraspte Parmezaan + extra
olijfolie
Woensdag – Kokosrijst met Mango Salsa en Kip
400 ml kokosmelk
200 gram rijst
4 stuks kipfilet (400 gram)
2 limoens
2 tenen knoflook
2 mango’s
2 avocado’s
1 pot gegrilde paprika’s (295 gr)
150 gram cherry tomaten
Donderdag – Mexicaanse Lasagna
6 tortilla’s
350 gram gehakt
2 etlp Mexicaanse kruiden
250 gram salsa
200 gram geraspte kaas
250 ml slagroom
50 gram boter
Vrijdag – Griekse Kip Kebab
1 paprika
½ courgette
300 gram kippendijfilet
1 citroen
1 etlp Griekse kruidenmix (zie recept)
10 satéprikkers
Tzatziki
Optioneel: 300 gram Aardappelschijfjes of pita broodjes met sla
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!