Weekmenu 23
Vis, Kip, Ei, Gehakt en Vega het zit allemaal in het weekmenu van deze week. Dat noem ik nou een gevarieerd weekmenu niet? Ik hoop dat jullie inspireert. Mocht je wat maken, maak vooral een foto en deel deze met mij. Vind ik ontzettend leuk.
Babies Kitchen Weekmenu 23
Maandag – Zalm met parmezaan en aardappelpuree en wortel
Bereid de aardappelpuree en wortels op geheel eigen wijze. Ik doe door de aardappelpuree altijd wat boter en melk om extra smeuïg te maken.
Baby: 7 maanden. Hou wat zalm apart.
Dinsdag – Kip tandoori
Lekker zelf bepalen wat je op schept, daar zijn kids wel dol op. Ik stiekem ook!
Babyvoeding: Er zijn diverse ingrediënten die jouw kleine mag op verschillende leeftijden.
Woensdag – Pan tortilla worst
Door de weeks is niet fijner dan weinig afwas en een makkelijke maaltijd als dit.
Babyvoeding: 9 maanden. Hou wat worst en courgette apart. Kook wat babypasta, kook of stoom de worst met courgette 20 minuten en mixen maar.
Donderdag – Nasi goreng
Lekker zelfgemaakte nasi met wat kipsaté en omelet reepjes.
Babyvoeding: Maak in dit geval iets anders voor je kleine met eventueel wat rijst en ei (9 maanden)
Vrijdag – Ratatouille ricotta taart
Het ziet er niet alleen mooi uit het is ook nog eens heel makkelijk en lekker.
Babyvoeding: 7 maanden. Maak baby ratatouille.
Boodschappenlijst
Maandag – Zalm met parmezaan en aardappelpuree en wortel
- 600 gram kruimige aardappels
- Scheutje melk
- Klontje boter
- 400 gram wortels
- 4 (400 gram) zalmfilets
- 30 gram paneermeel
- 15 gram parmezaan (geraspt)
- 1 tlp knoflookpoeder
Dinsdag – Kip tandoori
- Tortilla’s
- 350 gram kippendijfilet
- 4 etlp Griekse yoghurt + extra
- 2 tenen knoflook
- 2 cm gember
- 3 etlp paprikapoeder (mild)
- 1 etlp garam masala
- 1 tlp korianderpoeder
- 2 paprika’s
- ½ komkommer
- 1 mango
- 1 avocado
Woensdag – Pan tortilla worst
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 400 gram braadworst (rund, lam of varken)
- ½ courgette
- 300 gram tortellini
- 500 gram pastasaus
- 1 tlp oregano of Italiaanse kruidenmix
- 220 gram mozzarella
- 20 gram + extra Parmezaan (geraspt)
Donderdag – Nasi goreng
- 300 gram rijst
- Nasi groentenmix
- 1 ½ tlp kurkuma
- 1 ½ tlp komijn
- 5 tlp ketjap manis
- 3 eieren
- Kipsaté
Vrijdag – Ratatouille ricotta taart
- 350 gram ricotta
- 2 eieren
- 70 gram Parmezaan (geraspt)
- 270 gram bladerdeeg vel
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 4 wortels
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!