Wrap Kip Tandori met sides

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Kip Tandori
6 Tortilla
350 gram Kippendijfilet
4 etlp yoghurt (griekse)
2 tenen knoflook
stukje 2 cm gember (vers)
3 etlp paprikapoeder
1 etlp garam masala
1 tlp korianderpoeder
Olijfolie
Side 1:
2 Paprika
Side 2:
150 ml Griekse Yoghurt
1/2 Komkommer
Side 3 + 4:
1 Mango
1 Avocado

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Wrap Kip Tandori met sides

Soms denk ik wel eens dat wij een kleine vegatariër in de maak hebben. Logan eet wel vlees, bijvoorbeeld op brood of in zijn pasta. Maar een stukje vlees bij zijn aardappels en groenten of uberhaupt kip ergens in. Daar trekt hij over het algemeen zijn neus voor op. Vooral kip, terwijl dat naar mijn veronderstelling een heel erg gangbaar stuk vlees is vooral voor kinderen. Nee, Logan vind kip echt niet lekker. Alleen als ik het af en toe heel klein snij dan wil hij het wel eten. Je hebt ouders die recepten maken met verstopte groenten, bij ons is het vaak verstopte kip.

Eten wij iets met wraps en kip dan weet ik altijd de kip wel met allerlei andere bijgerechten te verstoppen. Zoals in wrap kip tandori met sides. Wraps eet Logan graag want dat zijn net pannenkoeken, de kip tandori als grote stukken trok hij direct zijn neus voor op. Echter toen ik op zijn wrap de sides: raita, mango, avocado en paprika deed en daar kleine stukjes kip tandori in verstopte. Hij had niets door en at het heerlijk op.

Wraps zijn sowieso erg toegankelijke gerechten voor kinderen. Ze kunnen zelf (okay niet helemaal in ons geval) bepalen wat er op de wrap komt. Mogen met hun handen eten en ja daar hoort ook een beetje het nodige kliederen bij.

Kip tandori is een Indisch gerecht en ik ben er echt dol op. In een wrap of met wat rijst. Vaak gebruik ik kant-en-klare tandori mix (wat uiteraard ook kan), maar dit keer besloot ik het zelf te maken. Houdt jouw gezin van pittig dan kun je wat meer chili poeder toevoegen, maar zelfs een half theelepeltje kan al de nodige pit geven. Eten wij bij ons favoriete Indische restaurant in Amsterdam dan krijgen wij alles geserveerd op een soort van kantine dienbladen, zoals dat hoort! Precies zoals Logan het mijn al zijn vakjes op zijn bord ook krijgt. Eet smakelijk!

Steps

1
Done

Side 1: Gegrilde Paprika (optioneel)

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.|

Was de paprika's. | Verwijder de steel en zaadlijst en snij de rest in brede reepjes. | Leg de paprika reepjes op de bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel er wat olijfolie over. | Zet de bakplaat 20 minuten in de oven. |

2
Done

Kip Tandori

Snij de kip in stukjes. | Pel de knoflook en snij deze fijn (of gebruik een knoflookpers). | Pel de gember en rasp deze fijn.

Neem een grote kom en meng goed door elkaar de kip met 4 etlp yoghurt, de knoflook, de gember, paprikapoeder, garam masala en koriander poeder. | Laat de kip 15 minuten marineren. |

3
Done

Verhit 1 etlp olie in een grote koekenpan. | Bak de kip in de pan ongeveer 10 minuten tot de kip gaar is. Roer af en toe in de pan. |

4
Done

Wraps

Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
Done

Side 2: Yoghurt dip (optioneeL)

Was de komkommer en rasp deze fijn (of snij in hele kleine dunne stukjes.) | Meng de komkommer met de Griekse Yoghurt

6
Done

Side 3 + 4: Mango en Avocado

Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Serveer in een kommetje.

Snij de Avocado door de helft, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Serveer in een kommetje.

7
Done

Serveren

Serveer de sides samen met de tortilla's en kip tandoori op tafel zodat iedereen zijn wrap zelf kan samenstellen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Wafel Lolly recept - Babies Kitchen
previous
Wafel Lolly’s
Speculaas Havermoutje - Babies Kitchen kinderrecept
next
Speculaas Havermoutje

Add Your Comment