Speculaas Havermoutje

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 ml amandelmelk (of gewone melk)
80 gram havermout
2 volle etlp speculoos
3 stuks speculaas
1 tlp speculaaskruiden

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Sinterklaas Ontbijt

Directions

Speculaas Havermoutje

Haver voor het paard van Sinterklaas of gewoon om zelf een lekker ontbijtje mee te maken. Vorig weekend besloot ik eens een pot speculoos te kopen. Ik had het nog nooit gegeven en besloot ook een het verschil tussen speculoos en speculaas op te zoeken. Het zit hem namelijk niet alleen in de paar letters. Waar speculaas uit Nederland komt en een Nederlands recept is, is speculoos het Belgische antwoord op speculaas. In de tijd van de VOC hadden de Belgen niet toegang tot alle kruiden die in speculaas gaan zoals de Nederlanders. Zij besloten daardoor hun eigen variant te creëren zonder alle kruiden en zo onstont speculoos!

Uiteindelijk is de smaak van speculoos zo goed als het zelfde als speculaas, alleen iets minder kruidig. Ik had dus besloten om een potje speculoos in huis te halen en ik moet zeggen mijn hersenen hadden er wel moeite mee. Het ziet er namelijk heel erg uit als pindakaas maar smaakt naar speculaas(loos). Die connectie vond ik toch moeilijk nog even te maken. Of ik het zo snel ’s morgens op mijn boterham smeer. Nee! Waar ik het wel heel lekker in vind is in mijn havermout. Met een pot speculoos besloot ik namelijk een speculaas havermoutje voor sinterklaas te maken. Lekker! Ik maakte het met amandel melk want amandelen en speculaas gaan goed samen. Je kunt uiteraard ook met gewone of een andere plantaardige melk maken. Een lekker ander ontbijtje perfect nu de goedheiligman in het land is!

Steps

1
Done

Schenk de melk met de havermout in een steelpan en breng dit op een middelhoog vuur langzaam aan de kook. | Zet het vuur vervolgens laag en laat de havermout de melk absorberen. Ongeveer 3-5 minuten. Roer wel regelmatig om verbranding te voorkomen. | Haal de pan van het fornuis.|

Doe de speculoos in een bakje geschikt voor de magnetron en smelt het in de magnetron in ongeveer 30-40 sec op 1000 watt. |Roer 3/4 van de speculoos en speculaaskruiden door de havermout.

Schenk de havermout in twee kommen en garneer met de overige speculoos en kruimel de speculaas eroverheen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Kip Tandori met Sides - Babies Kitchen
previous
Wrap Kip Tandori met sides
Speculaas koekjes - Babies Kitchen feestdagen
next
Speculaas Koekjes

Add Your Comment