Speculaas Koekjes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 etlp melk
100 gram suiker
150 gram + extra bloem
75 gram boter (zacht)
1 tlp bakpoeder
snufje zout
75 gram bruine basterdsuiker
3 tlp speculaaskruiden
In huis
huishoudfolie
bakplaat
bakpapier
deegroller
uitsteek vormpjes of speculaasplank

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Sinterklaas

Directions

Speculaas koekjes

Het is herfst wat betekend dat er regelmatig wat regenachtige dagen zijn. Met een kleine stuiterbal thuis, lijkt het huis daardoor wel eens te klein. Vooral we nu ook een kleine dame hebben die aandacht wil. De hele dag voor de tv hangen ben ik geen voorstander van en zelf spelen lukt vaak 2 uurtjes, maar dan gaat hij op zoek naar wat nieuws. Toen het laatst weer zo’n druilerige dag was kwam meneer zelf met een idee: ‘Mama zullen wij koekjes bakken?’ Hij is pas 3 maar het is duidelijk wiens kind hij is !

De feestdagen draaien bij ons in de familie om: koekjes bakken! Sinterklaas is in het land en dat betekend tijd voor speculaas koekjes. Origineel horen speculaasjes gemaakt te worden in een speculaasplank. Zelf heb ik er geen en ik verwacht ook eerlijk gezegd niet dat jullie er een rond hebben liggen. Voor dit recept heb ik daarom gewoon koekjes uitsteek vormpjes gebruikt. Sinterklaas geeft de liever kindjes cadeautjes dus waarom niet leuke speelgoed vormpjes gebruiken past zo ook bij de Sint.

Bakken met je Kids Tip 

Het deeg moet minimaal een half uur in de koelkast opstijven, dus zijn je kids nogal wat ongeduldig maak dan het deeg van tevoren. Al is lekker je handen vies maken en het deeg kneden ook voor die kleine handjes altijd een leuk klein klusje.

Steps

1
Done

In een kleine steelpan verwarm de melk met de suiker op een laag vuur tot de suiker opgelost is. | Maak je werkblad schoon en leg de bloem, bakpoeder, bruine suiker en speculaaskruiden erop. Maak een kuil in het midden van de bloem en leg hier de boter in en schenk het melk mengsel erbij. Meng en kneed alles tot een goed gemengd en soepel deeg. | Pak het deeg in wat huishoudfolie en leg het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast om wat steviger te worden.

2
Done

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

3
Done

Haal het deeg uit de koelkast en kneed nog eens goed door. | Strooi wat bloem op een schoon werkblad en rol het deeg uit. | Steek de koekvormpjes uit en leg deze op een bakplaat. | Bak de koekjes voor 10-12 minuten. | Laat de koekjes compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Speculaas Havermoutje - Babies Kitchen kinderrecept
previous
Speculaas Havermoutje
staf soepstengels - Babies Kitchen feestdagen
next
Staf soepstengels

Add Your Comment