1 blokje groentebouillon | |
400 ml water | |
1/2 ui (optie) | |
1/2 wortel | |
5 gram peterselie | |
5 gram Parmezaan | |
75 gram risottorijst | |
1 etlp olijfolie | |
zout en peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Van babyvoeding tot familie maaltijd
Risotto is zo’n gerecht waar ik een soort angst voor heb opgebouwd. Misschien komt het wel door programma’s als Masterchef, waar ze zo vaak de mist in gaan als ze risotto maken. Van andere kreeg ik juist te horen, ‘Het is zo makkelijk’, ‘Gewoon doen, enige is dat je er bij moet blijven staan!’ Ik besloot dus risotto rijst te kopen en het toch eens te proberen. Simpele wortel risotto met wat peterselie erdoor heen.
Volgende vraag was zal Logan het eten? Over het algemeen lijkt Logan een super makkelijke eter. Eet hij alles? Nee. Gehakt, pasta, noedels en rijst wil hij nog wel eens moeilijk over doen. Ene keer is het succes andere keer niet. Sinds rijst vaak geen succes is was ik mij al mentaal aan het voorbereiden. Stond ik even te kijken toen ik foto’s aan het maken was voor deze post. Meneer stond namelijk te popelen. Nou zegt dat nog niks. Maar toen we eenmaal aan tafel zaten en hij zijn bord voor zich kreeg ging hij er helemaal voor en het bleef het ook eten. De wortel risotto is een succes! Mijn poging tot een risotto was niet alleen gelukt, ook Logan at zijn hele bord leeg.
Risotto is een perfect gerecht voor het hele gezin van baby (9 maanden) tot een hele familie maaltijd. Gezellig samen aan tafel.
De ingrediënten zijn gebaseerd op 1 à 2 babyhapjes. Klik je op de i dan vindt je een recept voor 2 volwassenen en 1 kind. Serveer je er nog vis of vlees bij, dan zou je het zelfs over 2 volwassenen en 2 kinderen kunnen verdelen.
1
Done
|
Doe 500 ml water in een pan samen met het bouillonblokje en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra de het bouillonblokje is opgelost. |
2
Done
|
Pel de ui* en hak hem fijn. Schil de wortel en snij in kleine blokjes. Was de peterselie en hak fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. *Voor de babyvoeding kun je er ook voor kiezen om de ui eruit te laten. |
3
Done
|
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een middelgrote kookpan. Voeg de ui, wortel en risottorijst toe en bak deze 2 minuten tot de rijst glazig is. |
4
Done
|
Voeg 1 à 2 soeplepels bouillon toe aan de rijst tot de rijst net onderstaat. Blijf geregeld roeren in de pan, zodat niets aankoekt. Voeg 1 soeplepel bouillon toe zodra de bouillon door de rijst is opgenomen. Blijf dit herhallen tot de risotto gaar is en een romige structuur heeft. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Ben je nog niet tevreden en is de bouillon op? Voeg dan wat water ipv bouillon toe. |
5
Done
|
Roer de parmezaanse kaas en peterselie door de risotto. Breng op smaak met peper en eventuueel zout. |