Gebakken bloemkoolrijst

1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 bloemkool
100 gram doperwten (diepvries)
1 wortel
1 paprika
1 rode ui
1 teen knoflook
2 etlp sojasaus
Extra toevoeging
2 eieren
kip, vlees, vis of vega optie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vega optie

Directions

Gebakken bloemkoolrijst

Het is de Nationale week zonder vlees en wij eten echt wel één à twee keer per week geen vlees. Soms heel bewust en andere keren komt het gewoon zo uit. Een van de vegetarische gerechten die ik graag maak is gebakken bloemkoolrijst. Okay het onderstaande recept  zie je kip toegevoegd, maar dit is een extra toevoeging.

Bloemkoolrijst is heel makkelijk zelf te maken. Ja, je kunt het tegenwoordig kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar waarom zou je dat doen? Voor de helft van de prijs koop je een bloemkool en heb je waarschijnlijk nog meer rijst ook! Te veel gedoe voor een doordeweekse avond? Snij de bloemkool in het weekend alvast klein en bewaar het vervolgens in de vriezer. Ideaal! Tip: ook lekker voor in de smoothie!

Bij de gebakken bloemkoolrijst kun je nog een stukje vis, vlees of vega optie toevoegen en heb je nog over? De volgende dag is het een heerlijke warme of koude lunch!

 

Babyvoeding: Hou wat bloemkoolrijst apart en warm dit even in een koekenpan op. Eventueel met nog wat doperwten of wortels erdoorheen. Geschikt voor 9 maanden.

Steps

1
Done

Rasp of snij de bloemkool roosjes heel fijn tot rijst. Heb je een keukenmachine die dit voor je kan doen? Gebruik deze dan zeker. | Was de wortel en paprika. | Rasp de buitenkant van de wortel en snij de rest in kleine blokjes. | Verwijder de steel en zaadlijst van de paprika en snij de rest in blokjes. | Pel en snipper de ui en knoflook. |

2
Done

Verhit een scheutje olie in een wokpan. | Fruit de ui en knoflook 2 minuten tot de ui glazig is. | Voeg de wortel en paprika toe en bak deze 5 minuten mee. | Voeg de bloemkoolrijst en doperwten toe en roer alles goed door de bloemkoolrijst heen. Roerbak dit 5 minuten. | Voeg de sojasaus toe, roer het door alles heen en laat nog 2 minuten staan.

3
Done

Extra

EIEREN:

Kluts 2 eieren met 1 tlp water los in een kop.| Zet een koekenpan op het fornuis en warm een scheutje olie of boter erin. | Schenk het ei-mengsel in de pan en bak je omelet. Als de bovenkant ook begint te stollen, draai hem om en bak nog 2 minuten.

Vlees/Kip/Vis/Vega:

Bereid deze zoals jij dat zelf wilt. De kip dit ik bij dit recept heb gebakken had ik licht bestrooid met zout en peper. In blokjes gesneden en vervolgens gaar gebakken.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

bietenstamppot | Babies Kitchen
previous
Bietenstamppot
zelfgemaakte cruesli | Babies Kitchen
next
Zelfgemaakte Granola

Add Your Comment