400 gram aardappelpuree | |
140 gram bloem | |
2 eigeel | |
snufje zout |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
kliekjes recept
Het wil wel eens voorkomen dat ik van rijst of aardappels veelte veel maak. Ik vind het dan zonde om weg te gooien, maar in sommige gevallen is het niet echt geschikt om als maaltijd de volgende dag te eten. Ik had laatst bijvoorbeeld nog onwijs veel aardappelpuree over. Geen idee hoe ik het had mis kookt, maar er konden zo nog 2 mensen mee eten. Maar wat doe je dan met aardappelpuree? Juist dan maak je leftover aardappelpuree gnocchi.
Gnocchi is een van mijn favoriete pasta en zo ook van de kinderen. Wij maken het echt niet altijd zelf, terwijl het een van de makkelijkste pasta’s is om zelf te maken. Nu we toch aardappelpuree over hadden konden we net zo goed gnocchi maken, want gnocchi maak je immers van aardappelpuree. Zo gezegd zo gedaan en binnen half uur heb je lekkere homemade gnocchi.
Gnocchi met zoete aardappel maken? klik hier voor het recept
Babyvoeding Gezien gnocchi alleen maar aardappel, ei en bloem is kan jouw baby hier ook van genieten. Geen het zo om uit het vuistje te eten of serveer met een beetje saus of gesmolten boter of olie.
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Zorg ervoor dat de aardappelpuree geen klontjes bevat. Pureer nog eens goed door. |
2
Done
|
Meng de aardappelpuree met het bloem, eigeel van 2 eieren en een snufje zout. Meng alles goed door tot een deegbal vormt. | Maak van het deeg meerdere worsten rollen van ongeveer 1,5 cm dik. | Hak de rolletjes in stukjes van 2 cm breed. | Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon. |
3
Done
|
Gnocchi KokenBreng een pan water aan de kook. | Voeg de gnocchi in porties toe. Als ze komen bovendrijven zijn ze gaar (ca. 2 min.). Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm. Eventueel kun je de gnocchi hierna nog even bakken met een klontje boter in de pan. |