1 rol of 10 plakjes bladerdeeg | |
1 ei | |
2 appel | |
30 gram boter | |
1 tlp kaneel | |
3 etlp lichte basterdsuiker | |
1 tlp citroensap | |
In huis |
|
Pompoen uitsnijder | |
bakpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Halloween
Met zoveel appels in huis stond in elk geval op mijn lijstje om appel handtaartjes te maken. Bladerdeeg hapjes met appeltaart vulling. Is het niet gewoon een appelflap? Nee want het is geen flap, maar een handtaartje. Uiteraard kun je de vulling ook gewoon voor een appelflap gebruiken aan het einde van het jaar. Gezien het nog lang geen oud & nieuw is (ok nog lang is misschien wat overdreven). Besloot ik Halloween appel handtaartjes te maken. Ik gebruikte een pompoen vorm, sneed de ogen er uit, prikte de mond en door de heerlijke appelvulling ziet het er spookachtig lekker uit. Een heerlijk snack of dessert.
Heb je geen Pompoen uitsnijder? Je kunt er ook voor kiezen gewoon een groot rondje te gebruiken en hier de enge gezichten in te snijden of deze vervolgens als een pompoen te snijden. Als het maar lekker angstaanjagend eruit ziet en dan met de nadruk op lekker! Of toch angstaanjagend. Ach in dit geval gaat het zeker voor allebei op. Ik weet zeker dat de kinderen zullen genieten.
Voor meer Halloween recepten klik hier
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de rest in kleine blokjes. | Doe in een kleine koekenpan de appels, boter, 3 etlp suiker, 1/2 tlp kaneel en de citroensap. | Bak de appels 5-8 minuten tot de suiker is gesmolten en de appel zacht is. Roer geregeld in de pan. | Haal de pan van het vuur. |
3
Done
|
Snij met de pompoen uitsnijder een even aantal pompoen uit de bladerdeeg. | Leg de helft van de pompoenen op het bakpapier op de bakplaat. | Leg op het midden van de pompoen één volle theelepel appelvulling. | |
4
Done
|
Snij in de andere helft van de bladerdeeg pompoenen, drie hoekjes als ogen en prik met een vorm een pond in het bladerdeeg. | Leg deze stukken bladerdeeg boven op de appelvulling. | Met een vork druk je de randen goed tegen elkaar. | |
5
Done
|
In een kom klop je het ei los. | Smeer het ei mengsel over de bladerdeeg. | Zet de appeltaartjes in de oven voor ongeveer 15 minuten tot deze goudbruin zijn. | Laat iets afkoelen voor je serveert. |