200 gram ananas (vers of diepvries) | |
150 gram mango (diepvries) | |
2 citroen | |
1,5 liter water |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Fruitwater
Het begint wel een thema te lijken op Babies Kitchen. In de maand juni elke vrijdag een nieuw fruitwater recept. Dit is namelijk al recept nummer 3: ananas, mango en citroen fruitwater. Een lekkere tropische mix. Waar ik voor de andere twee fruitwaters vers fruit gebruikten. Besloot ik voor dit recept ook diepvries fruit te gebruiken. Het water blijft meteen lekker cool doordat het diepvries fruit dient als ijsblokje. Ik had namelijk geen plek in de koelkast voor mij kan, wat dit de beste oplossing maakten.
Je kunt zelf bepalen of je de mango of ananas vers of diepvries gebruikt. Bij de mango zou ik aanraden diepvries te gebruiken, vooral als deze al wat zacht is. Anders heb je dat het water wat smoezig kan worden. Kans dat je kleine het niet zo ziet zitten om het dan nog te drinken.
Het ananas, mango en citroen fruitwater was een groot succes bij Logan. Waar hij als een snob soms mij aan kan kijken van ‘wat doe jij nou’ als ik hem gewoon water geef. Vindt hij de subtiele smaak van fruit in het water erg lekker. Hij dronk zo drie bekers op. Deze mama meteen ook weer blij.
1
Done
|
Gebruik je verse ananas en/of mango snijd dan de schillen eraf. Haal de pit uit de mango en de kern uit de ananas. Was de citroen en snij hem in plakjes. |
2
Done
|
Doe de citroen, mango en ananas in een kan en vul deze met 1,5 liter water. Zet de kan minimaal 30 minuten in de koelkast. |
3
Done
|
TIPWil je de ananas, mango en citroen fruitwater serveren bij een barbecue of feestje en buiten de koelkast houden. Gebruik dan diepvries fruit om het langer koel te houden. |