1 rol (250 gram) croissantdeeg | |
5 etlp appelboter | |
1 ei |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Smaar van Kerstmis
In het weekend hebben wij op zondag meestal een iets uitgebreider ontbijtje: eitjes, broodjes en/of croissantjes. Soms ook wel eens pannenkoeken of wafels. Even iets extra’s voor het ontbijt. Gezien ik in de koelkast een hele pot appelboter had staan besloot ik appelboter croissants te maken. Of zoals mijn man het noemde: een hapje kerstmis. Precies de reden dat ik nu besloot dit recept te delen want dat is wat het is een hapje kerstmis. De smaak van de appelboter in een warme croissant is net of je een hapje van de feestdagen neemt en ik wordt daar dus onwijs gelukkig van.
De croissants kun je uiteraard makkelijk met je kinderen maken, zoals ik ook altijd doe. Tegenwoordig ben ik zelfs alleen nog maar nodig om de verpakking open te maken en het eventueel snijden van het deeg. Laat ze lekker smeren en rollen. Wie weet verzinnen ze nog wel een nieuwe topping voor de croissants. Dat gebeurd bij ons meestal ook. Niet allemaal met succes, maar deze zeker wel!
Heb je nou geen appelboter, dan kun je het ook met wat dikke appelmoes + kaneel proberen. Echter weet ik zeker dat je toch echt eens appelboter wilt proberen!
Zie ook
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.
1
Done
|
Verwarm de oven op 180/200 graden (hou croissantdeeg verpakking aan. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Rol het croissantdeeg uit en zorg ervoor dat er geen scheurtjes of snijlijnen meer in het deeg zitten. (dit doe je door met deegroller eroverheen te gaan. ) | Smeer de appelboter over het croissant deeg, maar hou2 cm van de randen vrij. | Rol het lange gedeelte van het deeg op. Zodat je een lange rol hebt. | Snij het deeg in stukjes van 6 cm. | Leg de croissants op de bakplaat. Zorg ervoor dat je wel wat ruimte er tussen laat. |
3
Done
|
Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de croissants met het los geklopte ei. | Zet de bakplaat in de oven voor 10-15 minuten tot de croissants goudbruin zijn. | Haal de croissants uit de oven en laat 5 minuten afkoelen voor je serveert. |