Appeltaart Vulling |
|
4 appels | |
65 gram boter | |
100 gram suiker | |
Kaneelbroodjes |
|
1 rol (250-350 gram) croissantdeeg | |
30 gram boter (smeerbare roomboter) | |
100 gram lichte basterdsuiker | |
2 etlp kaneel | |
In huis |
|
cakeblik of vierkante ovenschaal | |
deegroller | |
bloem of poedersuiker |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Cinnamonrolls met Appeltaart Vulling!
Iets waar ik echt helemaal op verzot ben zijn Cinnamonrolls of te wel Kaneelbroodjes. Vooral die van de Cinnabon. Die zijn namelijk groot, warm, vers en heerlijke frosting boven op! Knoeien terwijl je het eet, but I love it. Helaas eet ik ze misschien één keer per jaar als ik langs een Cinnabon winkel kom. In Nederland zijn er namelijk niet zo heel veel winkels en die van hun vind ik echt wel het lekkerst. Thuis maak ik graag lazy-kaneelbroodjes. Waarom Lazy? Ik heb geen geduld voor deeg dat moet rijzen. Ik wil gewoon hup, maken en genieten. Met mijn lazy-kaneelbroodjes recept kan dat. Maar nu hadden we dus nog heel veel appels liggen en kwam ik op het idee van appeltaart kaneelbroodjes. Heerlijke warme kaneelbroodjes met appeltaart vulling erin. Ja die wil je proberen.
Ik maakte ze samen met mijn kinderen. Althans ik vulde en rolde ze op samen met de kids, die op hun beurt de appeltaart vulling aan het weg smullen waren. Maar waarom nou dat lazy, waarom is dit zo makkelijk te maken met deeg? Ik gebruik croissantdeeg. Yup zo’n rol waar je zelf croissantjes van kan rollen en geloof mij dat is het perfecte deeg voor kaneelbroodjes. Nou zag ik bij een van de supermarkt boekjes al dat ze nu ook net als croissantdeeg, kaneelbroodjes deeg verkrijgen met de feestdagen, maar toch deze met appeltaart vulling. Daar wordt jong en oud gelukkig van.
Ze zijn zowel warm (lekkerste) als koud lekker (je kan ze altijd 20 sec in magnetron op warmen) en als dessert erg lekker met bolletje ijs en uiteraard wat slagroom. Ik voel alvast een dessert idee voor de feestdagen op komen. Wat denken jullie?
Maak je dit of een van de andere recepten van Kidshoekje.nl? Vergeet het dan niet te delen op social media en tag vooral @kidshoekje in je post of gebruik de hashtag #kidshoekjenl. Als ik het voorbij zie komen zal ik het zeker delen!
1
Done
|
Voorbereiding.Verwarm de oven voor op 200 graden. | Vet een cakeblik of vierkante ovenschaal in met boter. | Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. |
2
Done
|
Appeltaart vullingSmelt 65 gram boter in een koekenpan. | Als de boter bruin begint te worden voeg de appels en 100 gram suiker toe. Roer alles goed door elkaar en laat het staan tot de appels lichtjes gekarameliseerd zijn. Wat ongeveer 5-10 minuten duurt. Roer wel geregeld in de pan. | Haal de pan van het fornuis en laat het iets afkoelen. |
3
Done
|
KaneelrollenKneed het croissantdeeg tot een bol. | Strooi wat bloem of poedersuiker over een schoon aanrecht en rol het deeg uit tot een dikte van 0,5 cm. | Smeer het deeg in met 30 gram boter. | In een kom meng de lichte basterd suiker met de kaneel. | Strooi het suiker mengsel over het deeg. | Verdeel de appeltaart vulling over het deeg, tot 2 cm van de randen. | Rol voorzichtig het deeg op. Je wilt een lange, maar strakke rol krijgen. | Kneed het uiteinde van het deeg goed dicht. |
4
Done
|
Snij stukken van cm dik. | Leg de stukken tegen elkaar in het cakeblik zodat je de spiraal van de rol kan zien. | Zet het cakeblik 15-20 minuten in de oven. Tot de randen goud bruin zijn. | Laat de kaneel rollen minimaal 10 minuten afkoelen. Zowel warm als koud lekker. |