Directions
Aziatische Crunchy Pinda Wrap
Als ouder stel je, je weekmenu over het algemeen samen met in de gedachte ‘wat eten mijn kinderen WEL’. Toch als ‘foodblogger’ wil ik ook graag nieuwe dingen uitproberen. Ik besloot dus om eens een nieuwe wrap thuis te introduceren: een aziatische crunchy pinda wrap.
Wraps of tortilla’s zijn altijd wel een succes bij ons thuis. Ik zet meestal alle ingrediënten in bakjes op tafel en vervolgens kan iedereen zelf hun wrap samen stellen. Het gevolg, dat mijn dochter die wel eens moeilijk kan doen als het om eten gaat, veel meer probeert en in haar wrap doet. Dan als ik het zou samenstellen van te voren. Zou ik de wrap al kant en klaar op tafel eten, dan zou ze alles uit elkaar pluizen en inspecteren of gewoon zeggen dat ze het niet lust, na één hap.
Ik serveer dus alles in aparte bakjes en dat ziet er ook nog eens heel gezellig uit. Voor de Aziatische wrap die ik in gedachten had, had ik geen grote verwachtingen dat Parker het ook allemaal zou eten. Om die reden maakte ik ook nog wat avocado erbij. Uiteindelijk wou ze wel wat van de salade proeven, maar deed liever losse reepjes komkommer en wortel in haar wrap. (die ik ook expres apart nog had gehouden). Ook wilde ze wel wat van de glasnoedels proberen. Want dat was natuurlijk gek: noedels in een wrap.
De rest van het gezin? Die vond het heerlijk. Logan liet alleen de pindasaus achterwegen, want die is niet zo dol op pindakaas ook. Conclusie: deze wrap gaan we vaker maken!
Ingrediënten toegelicht:
Groente – De groente: wortels, rode kool en ijsbergsla koop ik altijd heel, gezien dit voordeliger is. Uiteraard kun je er voor kiezen om deze al voorgesneden te kopen.
Koriander – Niet dol op koriander? Laat deze dan weg of serveer apart. Je kunt hem eventueel ook vervangen met wat verse munt.
(Plantaardige) Krokante Kip Schnitzel – Wij zijn dol op de Plantaardige Kip Krokant Schnitzel van de Lidl, maar uiteraard kun je heel goed ook gewoon een echte kip krokant schnitzel gebruiken. Bepaal zelf dus of je dit gerecht vega eet of niet.
Steps
1
Done
|
KipVerwarm de oven op 200 graden. | Leg de (plantaardige) krokante kip Schnitzels op een bakplaat en zet ze in de voor verwarmde oven. | Bak de schnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Haal de schnitzels uit de oven en laat 3 minuten rusten. | Snijd de (plantaardige) krokante kip Schnitzels in repen. |
2
Done
|
NoedelsDoe de glasnoedels in een grote kom. | Schenk hier kokend water bij en laat dit 5 minuten weken. | Haal de noedels iets uit elkaar en giet vervolgens het water af. | |
3
Done
|
PindaHak de pinda's fijn en doe in een kommetje. |
4
Done
|
Groente VoorbereidingRasp de wortel en snijd in dunne reepjes. | Was de komkommer. Verwijder de zaadlijst en snijd de rest in dunne reepjes. | Was de koriander en hak fijn. | Was de rode kool en snijd in dunne reepjes. | Was de ijsbergsla en snijd in dunne reepjes. | Was de bosui. Snijd de wortels eraf. Snijd het witte gedeelte in dunne reepjes. | |
5
Done
|
SaladeIn een kom meng de wortel, komkommer, koriander, rode kool, ijsbergsla en bos uit door elkaar. |
6
Done
|
PindasausPel de gember en rasp in een grote kom. | Pel de knoflook en hak fijn (of gebruik een knoflookpers). Voeg toe aan de gember. | Voeg toe de rijst azijn, honing, pindakaas, sesamolie, sojasaus, olijfolie, peper en zout. (Optioneel nog chili vlokken) | Roer alles door elkaar met een garde tot een gladde saus. |
7
Done
|
TortillaVerwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
8
Done
|
Tortilla samenstellenServeer alles apart op tafel of stel de tortilla's vast samen. Leg een tortilla op je bord. Doe hier wat van de glasnoedels op, gevolgd door wat salade, pinda's en doe er dan 2 eetlepels pindasaus en eventueel nog wat chili vlokken op. | Maak het af met 2-3 krokante kip repen. | Sluit de tortilla en enjoy! |