1 blik party knakworstjes | |
5 vellen bladerdeeg | |
1 ei |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
baby shower
Een tijdje terug werd ik door mijn oude werk in gehuurd om de catering te doen voor twee oud collega’s. Onwijs leuk en een eer dat ik gevraagd werd om mijn kookkunsten! Het zou gaan om een bedrijfsbaby shower/borrel, waarvoor ik fingerfood moest maken. Party snacks voor 30 man. Ik had al snel bedacht dat een van de snacks die ik wou maken baby worstenbroodjes waren.
De baby worstenbroodjes zijn gewoon knackworstjes in bladerdeeg. Maar door de bladerdeeg zo om de knackworsten te draaien is het net een baby in een deken. Je zou zelfs met wat ketchup of mosterd ogen en een mond kunnen maken. Ik had hier helaas geen tijd voor, maar de babies in een deken snacks waren wel een succes. Simpel, aandoenlijk en lekker! Wat wil je nog meer voor een baby shower.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Haal de vellen bladerdeeg uit de vriezer om iets te ontdooien. Snij de iets ontdooide blader deeg in vijf stroken. |
3
Done
|
Giet de party knakworstjes uit het blik en spoel af met water. Laat de worstjes goed uitlekken. |
4
Done
|
Neem één knakworstje en een strook bladerdeeg. Leg het worstje zoals de voorbeeld afbeelding dat er een puntje steekt boven het worstje. Draai vervolgens de strook om de knakworst. Zorg ervoor dat de bovenkant van de knakworst eruit blijft steken als een baby hoofdje en dat de bladerdeeg een draaiende deken om de worst vormt. De bladerdeeg mag dus overlappen. |
5
Done
|
Leg de baby worstenbroodjes op de beklede bakplaat. Klop een ei los in een kommetje en smeer het ei-mengsel over de baby worstenbroodjes. |
6
Done
|
Zet de bakplaat in de voor verwarmde oven voor 15 minuten. Ze zijn klaar als het bladerdeeg mooi goudbruin is. Haal de bakplaat uit de oven en serveer direct (of zie optie) |
7
Done
|
OptieMaak met ketchup of mosterd oogjes op de worstjes voor je ze serveert. |