Directions
Banaan en Kaneel Havermout
Als het om ontbijt gaat ben ik een heel wisselend persoon. Niet dat ik elke dag iets anders eet, maar ik kan opeens compleet iets anders willen. Over het algemeen start ik mijn dag met 3 crackers met gezouten boter en oude kaas. Heerlijk simpel en saai, maar soms kan ik gewoon wakker worden en helemaal zin hebben in banaan en kaneel havermout!
Voor recepthoekje.nl maakte ik in 2013 dit recept naar aanleiding van het boek ‘De Voedselzandloper’. Het was de start van de havermout craze. Laat de cruesli staan en ga aan de havermout. Uiteraard werd ook mijn nieuwsgierigheid gewekt en ging ik aan de havermout (I wanne know, I wanne try!). Het eerste wat ik maakten was dit havermout recept. Warme havermout met banaan. Inmiddels is het een standaard ontbijt als ik even iets anders wil of mijn dag beginnen met een goed gevulde buik!
Maak jij wel eens havermout? En zo ja, wat doe jij er doorheen? Laat het weten in een reactie, dan kan ik wat nieuwe inspiratie op doen!
(Recepthoekje.nl 05-07-2019)
Steps
1
Done
|
Zet een klein pannetje met water op een laat het water koken. | Zodra het water kookt, zet het vuur lager en voeg de havermout, zout en kaneel toe. | Laat dit voor 5-10 minuten staan, terwijl je in de pan blijft roeren. Gaat het mengsel koken, zet het vuur dan lager of haal de pan even van het fornuis. Zorg er voor dat de havermout niet aan gaat koeken. |
2
Done
|
Zodra de havermout de gewenste dikte heeft schenk dan een scheutje melk erbij en roer dit door de havermout. Giet de havermout in een kom. | |
3
Done
|
Snijd de banaan in plakjes.| Voeg de honing en banaan toe aan de havermout.| Eet Smakelijk! |