60 gram boter (ongezout + zacht) | |
110 gram suiker | |
160 gram bloem | |
1 ei | |
60 ml yoghurt (plantaardig) | |
2 bananen (rijp) | |
1/2 tlp bakingsoda | |
1 tlp bakpoeder | |
1/4 theelepel zout |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Op zoek naar een nieuw recept voor je rijpe bananen? Maak een Bananen-Yoghurtbrood. Ook te maken met plantaardige yoghurt.
Als je een foodblog hebt, wil je het liefst elke keer een nieuw recept uitproberen. Niet altijd het zelfde recept, of het moet wel echt een favoriet zijn zoals mijn chocolate chip cookies. En zelfs daar wil ik wel eens mee experimenteren. Bananenbrood heb ik al heel vaak gemaakt. Laatst deelde ik nog een Nutella Bananenbrood recept, wat een match made in foodie-nutella-heaven is. Toen ik het beslag voor mijn bananenbrood echter aan het maken voor de nutella bananenbrood besloot ik daar al iets anders te doen en wel yoghurt toevoegen. Ik besloot een bananen-yoghurtbrood te maken.
Een groot succes, want dit wordt denk ik wel zo’n favorietje. Ik had wel wat veel bananenbrood gemaakt en dus besloot ik plakken te snijden, te wikkelen in bakpapier en vervolgens ze in te vriezen. Als je een plakje wil doe je het alleen even in de magnetron, oven of mijn favoriet de panini/tosti grill!
Bekijk ook mijn recept voor Nutella Bananenbrood Klik hier
Maak je dit of een van de andere recepten van Kidshoekje? Laat vooral weten wat je er van vindt door een reactie hieronder te laten of het te delen via de socials.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een cakeblik in met bakspray/olie/boter | Schil en pureer de bananen. |
2
Done
|
In een kom maak de boter zacht met de mixer. | Mix de suiker door de boter. | Mix het ei en de yoghurt door de boter. | |
3
Done
|
Schenk het beslag in de cakevorm. | Zet de cake 50-55 minuten in de oven. Controleer of de cake klaar is door een prikker in het midden van de cake te stekken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake klaar. | Laat compleet afkoelen op een rooster. |