Bananenbrood met Kaneel Crunch Topping

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

125 gram ongezouten boter
200 gram suiker
3 bananen (rijp)
1 ei
1 tlp vanille extract
250 gram bloem
1/2 tlp baking soda
1 tlp bakpoeder
1/4 tlp zout
60 ml melk (plantaardig)
Topping
30 gram Bloem
20 gram suiker
1 tlp kaneel
30 gram boter (ongezout)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Bananenbrood met Kaneel Crunch Topping

Ik heb inmiddels al menig bananenbrood gemaakt, maar nu heb ik toch eindelijk het basisrecept waar ik echt heel blij mee ben. Eerder maakte ik er al Bananebrood Havermout Muffins mee. De eerste keer kan natuurlijk toeval zijn en dus nog een keer dat basisrecept gebruiken en ditmaal voor een Bananenbrood met Kaneel Crunch Topping!

Kaneel werkt heel goed in een bananenbrood en deze kaneel crunch topping is dat extra’s waar van je glimlach nog langer blijft hangen na een hap.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet de cakevorm in en bedek eventueel met bakpapier. |

2
Done

Prak de bananen op een bord of in een kom met een vork. | Smelt de boter in een kom in de magnetron. | Meng in een grote kom de gesmolten boter met de suiker. | Voeg de geprakte bananen, ei en vanille toe en mix alles goed door elkaar.

3
Done

In een tweede kom meng de de bloem, baking soda, bakpoeder en zout. | Voeg de bloem en melk om de beurt toe aan de bananen. | Schenk het beslag in de cakevorm.

4
Done

Topping.

In een kom meng de bloem, suiker en kaneel. | Snijd de boter in blokjes en kneed deze door het kaneel-bloem-suiker mengsel. | Verdeel de topping over de cake.

5
Done

Zet de cake in de oven voor 50-55 minuten. | De cake is klaar als je er een prikker in steekt en deze er schoon uit komt. | Laat de cake compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Instant Pot Linzen Spinazie Curry - Kidshoekje.nl
previous
Instant Pot Linzen Spinazie Curry
Miso Aubergine - Kidshoekje.nl
next
Miso Aubergine (Nasu Dengaku)

Add Your Comment