125 gram ongezouten boter | |
200 gram suiker | |
3 bananen (rijp) | |
1 ei | |
1 tlp vanille extract | |
250 gram bloem | |
1/2 tlp baking soda | |
1 tlp bakpoeder | |
1/4 tlp zout | |
60 ml melk (plantaardig) | |
Topping |
|
30 gram Bloem | |
20 gram suiker | |
1 tlp kaneel | |
30 gram boter (ongezout) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ik heb inmiddels al menig bananenbrood gemaakt, maar nu heb ik toch eindelijk het basisrecept waar ik echt heel blij mee ben. Eerder maakte ik er al Bananebrood Havermout Muffins mee. De eerste keer kan natuurlijk toeval zijn en dus nog een keer dat basisrecept gebruiken en ditmaal voor een Bananenbrood met Kaneel Crunch Topping!
Kaneel werkt heel goed in een bananenbrood en deze kaneel crunch topping is dat extra’s waar van je glimlach nog langer blijft hangen na een hap.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet de cakevorm in en bedek eventueel met bakpapier. | |
2
Done
|
Prak de bananen op een bord of in een kom met een vork. | Smelt de boter in een kom in de magnetron. | Meng in een grote kom de gesmolten boter met de suiker. | Voeg de geprakte bananen, ei en vanille toe en mix alles goed door elkaar. |
3
Done
|
In een tweede kom meng de de bloem, baking soda, bakpoeder en zout. | Voeg de bloem en melk om de beurt toe aan de bananen. | Schenk het beslag in de cakevorm. |
4
Done
|
Topping.In een kom meng de bloem, suiker en kaneel. | Snijd de boter in blokjes en kneed deze door het kaneel-bloem-suiker mengsel. | Verdeel de topping over de cake. |
5
Done
|
Zet de cake in de oven voor 50-55 minuten. | De cake is klaar als je er een prikker in steekt en deze er schoon uit komt. | Laat de cake compleet afkoelen. |