100 gram roomboter (plantaardig) | |
3 tenen knoflook | |
10 gram bieslook | |
1/2 theelepel zeezout | |
1 vel bakpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vergeten wat te halen voor op je stokbrood? Maak eens zelf snelle bieslook-knoflookboter. Wedden dat je alles al in huis hebt voor dit recept!
Met de feestdagen of bij speciale gelegenheden eten we wel eens met (borrel)hapjes/tapas aan onze kleine tafel voor de televisie. Iets wat mijn zoon (5 jaar) ontzettend leuk vind als we dat doen. Hij zegt dan ‘gaan we gezellig kleine hapjes eten’.
De laatste keer dat we gezellig hapjes aten, was ik duidelijk niet voorbereid. Hapjes waren er en standaard hebben we ook iets van brood met smeersels. Dat laatste was ik dus compleet vergeten. Leuk zo’n stokbrood, maar als je er niks op hebt is het ook zo droog. Mijn man maakte een opmerking, wat mijn hersenwielen liet draaien en ik besloot eens zelf bieslook-knoflookboter te maken. Voor knoflookboter heb je immers alleen boter en knoflook nodig. De kruiden en extra zeezout zijn dan een mooie toevoeging maar hoeven niet. Een makkelijk en snel smeersel dus in tijd van nood. En LEKKER! Ik stond weer verbaast dat ik dit niet eens eerder had gedaan. Want je kunt alle kanten met smaken op en deze helemaal zelf bepalen. Daarnaast is het gewoon supermakkelijk om te maken.
Een ding is voor deze zomer dus zeker, we hebben altijd nog onze homemade kruiden-knoflookboter.
Op zoek naar nog meer zomerse inspiratie voor op de barbecue? Klik hier
1
Done
|
Zorg dat de roomboter uit de koelkast ligt om iets zacht te worden. | Was de bieslook en snij deze fijn. | Pel de knoflook en hak heel fijn. |
2
Done
|
Ik een kom roer de boter met een vork glad. | Roer de knoflook, bieslook en zeezout (niet te grof) door de boter heen. | |
3
Done
|
Leg een stuk bakpapier op het aanrecht. | Schep de boter zoveel mogelijk bij elkaar op het bakpapier en draai het in het bakpapier als een wordt. | Leg de in bakpapier verpakte boter minimaal 15 minuten in de vriezer om hard te worden. (Geen vriezer, leg hem dan minimaal 30 minuten in de koelkast). |