Tabouleh met Quinoa en Kikkererwten

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 gram Quinoa
1 bouillonblokje (groente)
1 citroen
3 stuks trostomaten
15 gram peterselie
2 bosui
2 eetlepels olijfolie
Geroosterde Kikkererweten
300 gram kikkererwten (blik)
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel komijn poeder
1/4 theelepel zout
2 eetlepels Olijfolie
bakpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Frisse Zomerse maaltijd

Directions

Tabouleh met Quinoa en Kikkererwten

Taboulé of tabouleh is een Libanese/Syrische salade gemaakt met onder andere bulger, tomaat en heel veel peterselie. Zelf ben ik dol op salades als deze, die prima ook kunnen fungeren als maaltijd. De enige vraag is echter: eten de kinderen het ook? Ik had geen bulger in huis, maar wel quinoa en dat is een graan die mijn kinderen wel lusten. Om die reden besloot ik een tabouleh te maken met quinoa en als topping geroosterde kikkererwten.

Nou hoor ik je denken heel veel peterselie, jah dat gaat mijn kind niet eten! Die heb ik inderdaad teruggedrongen voor dit recept. Om de smaak te balanceren heb ik vervolgens komkommer toegevoegd. Door de komkommer en tomaat iets beter zichtbaar in de salade te maken, kunnen de kinderen dat herkennen en iets minder moeilijk doen over proeven.

Wat vonden de kinderen?

Parker (2 jaar) zit in haar ‘ik lust niks’-fase, waardoor ik vaak voor haar een soort ‘deconstructed versie maak’. In dit geval quinoa, komkommer, tomaat en kikkererwten allemaal apart op haar bord. Logan (5), doet iets minder moeilijk en was er niet weg van, maar at het wel gewoon.

Ik vind het in elk geval heerlijk fris en perfect voorbij de barbecue ook in de zomer.

Wij hebben er overigens ook vis bij geserveerd, maar je zou ook iets anders of zelfs een stuk platbrood erbij kunnen serveren.

Steps

1
Done

Geroosterde Kikkererwten

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier. |

Giet de kikkererwten in een zeef en spoel af met koudwater tot het stopt met schuimen. | Meng de kikkererwten in een kom met 2 eetlepel olie, de paprikapoeder, komijnpoeder en zout. Hussel goed door elkaar. |

Verdeel de kikkererwten over de baplaat. | Zet de bakplaat in de oven voor 15 minuten. Hussel alles nog eens en zet terug voor nog eens 10-15 minuten tot krokant.

2
Done

Quinoa

Breng een pan water met een bouillonblokje aan de kook. | Kook de quinoa volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de quinoa af en laat iets afkoelen.

3
Done

Tabouleh

Was de tomaten, snij in kwarten, verwijder de zaadlijst en snij de rest in kleine blokjes. | Doe de tomaten in een kom, met het sap van de citroen. |

4
Done

Was de komkommer. | Verwijder de zaadlijst en snij de rest in kleine blokjes. | Was de bosui, snij in dunne ringen en hak vervolgens fijn. | Was de peterselie en hak fijn.

5
Done

Doe de quinoa in een grote kom samen met de tomaten inclusief citroensap. Roer goed door elkaar. | Roer de bosui, komkommer en peterselie door de quinoa. | Doe de olijfolie over de quinoa en roer alles nog één keer goed door.

6
Done

Serveer de quinoa Tabouleh met de geroosterde kikkererwten.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Snelle Bieslook-Knoflookboter - Kidshoekje.nl
previous
Bieslook-Knoflookboter
Gnocchi Zongedroogde Tomatensaus - Kidshoekje.nl Recept
next
Gnocchi met Zongedroogde Tomaat en Courgette

Add Your Comment