200 gram bloemkool |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
4-6 maanden
Eerlijk is eerlijk ben ik zelf niet dol op bloemkool puree. Als je dit maakt ook al stoom of kook je het. De keuken ruikt naar een bejaarden tehuis. Toch is het de ideale groente om voor jouw baby kennis te maken met vaste hapjes. Het heeft een zachte smaak, is niet zoet en daarmee perfect voor babyvoeding als eerste oefenhapjes met 4 tot 6 maanden.
Met 200 gram bloemkool kun je al 2 tot 4 oefenhapjes maken. Vooral als je net begint hoef je maar max 50 gram te hebben. Het gaat vooral om de beleving van de lepel, structuur en smaak. Het is wat anders dan melk, natuurlijk. Op den duur kun je dus weer meer geven. Vries vooral ook gewoon hapjes in. Je kunt je ingevroren hapjes tot wel 2 maanden in de vriezer bewaren. Mijn ervaring is echter dat het in één a twee weken al weer op is. Natuurlijk kun je het ook zeker in de koelkast bewaren dit kan tot 3 dagen ongeveer. Koop vooral van die handige kleine bewaar bakjes, waar je de porties al in klaar hebt staan.
Voor meer tips om met de eerste oefenhapjes te beginnen van 4 tot 6 maanden klik hier.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Snij de bloemkool in kleine roosjes en spoel schoon onder de kraan. | Kook of stoom de bloemkool in 15 minuten gaar. | Bewaar 2 etlp kookvocht en giet de rest af. | Pureer de bloemkool met het achter gehouden kookvocht. |