Boerenkool en Doperwten Pesto Pasta

1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 pasta
250 gram spekreepjes (magere)
200 gram doperwten
70 gram boerenkool
paar takjes munt
15 gram + extra parmezaan
1 knoflookteen
100 ml olijfolie
1 citroen
2 etlp Griekse yoghurt

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Boerenkool en doperwten pesto pasta

Mijn kleine man is dol op pasta. Wat wil je eten zijn antwoord is standaard: pasta! Nou wordt hij ook geluk van stamppot, dus wat dat betreft is het niet zo dat wij elke avond pasta moeten eten. Wel eten wij het zeker één à twee keer per week. Om die reden probeer ik wel, net zoals bij de AVG’tjes, zoveel mogelijk variatie te eten. Pasta met kip, gehakt of vega. In de pasta soorten zoek ik variaties en natuurlijk ook in de sauzen. Verstopte groenten zijn bij ouders altijd favoriet. De vraag met een opgetrokken neusje wat is dat hoor je mogelijk al vaak genoeg. Gaat groene pesto saus bij jouw in huis dus wel door de beugel, probeer dan eens boerenkool en doperwten pesto pasta. Inderdaad pesto gemaakt van boerenkool, doperwten en munt. Eens wat anders en tal van verstopten groenten. Logan was direct fan en heeft de volgende dag het zelfs als lunch nogmaals gegeten.

Niet dol op munt? Laat deze dan weg of vervang met basilicum. De munt geeft de pesto echter wel een fris tintje aan de pesto.

 

Babyvoeding: vanaf 7 maanden mag jouw baby pasta eten. Pureer de boerenkool, munt, doperwten met wat yoghurt of water. Roer het door de pasta heen.

Steps

1
Done

pasta

Breng een pan met water aan de kook. | Bereid de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de pasta af.

2
Done

spekjes

Bak de spekreepjes krokant in een steelpan. | Haal de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

3
Done

doperwten

Breng 100 gram doperwten in een pan met water aan de kook. Kook de doperwten 5 minuten. | Giet de doperwten af.

4
Done

pesto

Doe de boerenkool, 100 gram doperwten, munt blaadjes, geraspte parmezaan, snufje zout en knoflook teen in een keukenmachine en pureer de pesto. Voeg de olijfolie, rasp van de citroen en sap van een halve citroen toe en pureer de pesto fijn. Roer de yoghurt door de pesto. |

5
Done

Roer de pesto door de pasta. | Roer vervolgens de doperwten en spekjes erdoorheen. | Serveer!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Vegetarische gevulde courgette - Babies Kitchen kinderrecept
previous
Vegetarische gevulde courgette
Chorizo Rijst Pannetje - Babies Kitchen diner
next
Chorizo Rijst Pannetje

Add Your Comment