Broccoli Cashew Traybake

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Saus
60 ml sojasaus
60 ml honing
60 ml + 1 eetlepel water
3 tenen knoflook (fijn gehakt)
1 cm gember (fijn geraspt)
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel maïzena
Traybake
500 gram broccoli
2 paprika
150 gram cashewnoten

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Broccoli Cashew Traybake

    Makkelijk en snel je roerbakgroente klaar maken? Maak eens deze broccoli cashew traybake uit de oven. 5 minuten voorwerk en de rest doet de oven!

    Een traybake is ideaal voor een doordeweekse makkelijke avondmaaltijd. Het heeft alleen wat snij voorwerk en misschien een saus die even gemengd moet worden. Maar uiteindelijk dump je alles op de bakplaat en de rest doet de oven. Die eerste stappen zou je dus al eerder kunnen doen, zodat op de avond dat je het eet, de oven alleen hoeft te werken. IDEAAL!

    In 2020 was ik helemaal geobsedeerd door de traybake, of in het Nederlands bakplaat. Wekelijks maakte ik het wel. Die obsessie is inmiddels verwaterd, maar zou ik toch wel weer vaker moeten oppakken of in elk geval de recepten hier delen. Wat ik maak geregeld wel groente traybakes, maar daar blijft het bij. Ik vergeet ze te delen. Ik zal er dus voor zorgen dat vaker te doen.

    Voor nu in elk geval dit heerlijke gerecht met roerbak groente die perfect zijn voorbij rijst of noedels.

    Ingrediënten toegelicht

    • Sojasaus – Probeer te kiezen voor een sojasaus met minder saus. Vooral bij koken voor kinderen is dit een aanrader.
    • Limoensap – Heb je dit niet, maar wel citroensap dan kun je dit eventueel vervangen. Het zal wel de smaak iets veranderen. Een andere optie is ook verse sinaasappelsap, maar ook dit veranderd de smaak compleet.
    • Cashewnoten – Voor koken met cashewnoten kies ik altijd voor ongezouten en soms ongebrande cashewnoten. De smaak krijgen ze toch wel tijdens het koken.

     

    Bekijk ook eens:

    Steps

    1
    Done

    Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 200 graden. | Zet een bakplaat klaar. | Pel en rasp of hak de knoflook en gember fijn. | Was de broccoli en snij in kleine roosjes. | Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snij in dunne reepjes. |

    2
    Done

    Saus

    In een sauspan meng de sojasaus, honing, 60 ml water, knoflook, gember, rijstazijn en limoensap. | Breng de saus tot een simmer. | Meng in een kom de maïzena met 1 eetlepel water. Roer goed door tot de maïzena is op gelost. | Roer de maïzena door de saus en laat nog 2 minuten staan terwijl je roert en het een dikke saus wordt.

    3
    Done

    Verdeel de broccoli, paprika en cashewnoten over de bakplaat. | Verdeel de saus over de groene en hussel goed door zodat alles onder de saus zit. | Zet de bakplaat 15 minuten in de oven. | Hussel alles goed door en zet nog eens 10 minuten in de oven. | Serveer direct met wat rijst of noedels.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    3x Rijstwafels beleggen - Kidshoekje.nl
    previous
    3x Rijstwafels Beleggen
    Bananenbrood Muffin met Havermout Topping - Kidshoekje.nl
    next
    bananenbrood muffin met havermout topping

    Add Your Comment