Saus |
|
60 ml sojasaus | |
60 ml honing | |
60 ml + 1 eetlepel water | |
3 tenen knoflook (fijn gehakt) | |
1 cm gember (fijn geraspt) | |
1 eetlepel rijstazijn | |
1 eetlepel limoensap | |
1 eetlepel maïzena | |
Traybake |
|
500 gram broccoli | |
2 paprika | |
150 gram cashewnoten |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Makkelijk en snel je roerbakgroente klaar maken? Maak eens deze broccoli cashew traybake uit de oven. 5 minuten voorwerk en de rest doet de oven!
Een traybake is ideaal voor een doordeweekse makkelijke avondmaaltijd. Het heeft alleen wat snij voorwerk en misschien een saus die even gemengd moet worden. Maar uiteindelijk dump je alles op de bakplaat en de rest doet de oven. Die eerste stappen zou je dus al eerder kunnen doen, zodat op de avond dat je het eet, de oven alleen hoeft te werken. IDEAAL!
In 2020 was ik helemaal geobsedeerd door de traybake, of in het Nederlands bakplaat. Wekelijks maakte ik het wel. Die obsessie is inmiddels verwaterd, maar zou ik toch wel weer vaker moeten oppakken of in elk geval de recepten hier delen. Wat ik maak geregeld wel groente traybakes, maar daar blijft het bij. Ik vergeet ze te delen. Ik zal er dus voor zorgen dat vaker te doen.
Voor nu in elk geval dit heerlijke gerecht met roerbak groente die perfect zijn voorbij rijst of noedels.
Bekijk ook eens:
1
Done
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 200 graden. | Zet een bakplaat klaar. | Pel en rasp of hak de knoflook en gember fijn. | Was de broccoli en snij in kleine roosjes. | Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snij in dunne reepjes. | |
2
Done
|
SausIn een sauspan meng de sojasaus, honing, 60 ml water, knoflook, gember, rijstazijn en limoensap. | Breng de saus tot een simmer. | Meng in een kom de maïzena met 1 eetlepel water. Roer goed door tot de maïzena is op gelost. | Roer de maïzena door de saus en laat nog 2 minuten staan terwijl je roert en het een dikke saus wordt. |
3
Done
|
Verdeel de broccoli, paprika en cashewnoten over de bakplaat. | Verdeel de saus over de groene en hussel goed door zodat alles onder de saus zit. | Zet de bakplaat 15 minuten in de oven. | Hussel alles goed door en zet nog eens 10 minuten in de oven. | Serveer direct met wat rijst of noedels. |