Directions
Door de feestdagen is mijn inspiratie voor wat we zullen eten een beetje op. Mijn man stelde Quinoa voor, maar ja met wat? Tot het laatste moment had ik nog geen idee. Gewoon iets roerbakken? En toen zag ik een potje pesto staan en dacht ik: broccoli pesto quinoa met vegetarische balletjes!
Broccoli Pesto Quinoa met Balletjes
Rond 2013-2014 aten wij echt wekelijks quinoa. Het was een ware hype en wij vonden het ook heel erg lekker. Op mijn oude blog heb ik dan ook best wat quinoa recepten, die dit jaar op Kidshoekje zullen verschijnen. Tegenwoordig vergeet ik het gewoon te maken. Tot dus Marcel zei ‘We hebben al heel lang geen quinoa meer gegeten’. Voorheen gebruikte ik quinoa vaak als vervanger van rijst of noedels en dus aten we het vaak bij wat roerbakgroente. Toch besloot ik een compleet andere weg op te gaan en gelukkig maar.
Het idee pesto door quinoa, ligt natuurlijk niet heel erg voor de hand. Maar toch werkt het samen met de brocolli, pijnboompitten en tomaten heel erg goed qua smaak. We hadden nog vegetarische balletjes liggen en deze maakte dit gerecht een mooie maaltijd voor het hele gezin.
Moeilijke eter…
Voor Parker, die nog wel eens kieskeurig is als alles door elkaar is, hield ik alles apart: quinoa, broccoli, tomaten en balletjes. Dit is natuurlijk een kleine moeite en ik serveer altijd eerst het gerecht, laat het haar proeven en als ze echt niet lust krijgt ze die optie. Ze eet dan ook alles (behalve de pesto) en ik heb geen extra werk hoeven te verrichten.
Steps
1
Done
|
Quinoa(NOTE - Lees eerst goed de aanwijzingen op de verpakking van de quinoa of deze niet een andere bereiding heeft.) Doe de quinoa in een pan met 600 ml water en een bouillonblokje. | Breng het water aan de kook.| Zet het vuur iets lager en doe de deksel op de pan. Laat de quinoa 12-15 minuten koken. | Giet eventueel af. |
2
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Doe de vegetarische gehaktballetjes in een ovenschaal. | Bereid de gehaktballen in de oven volgens de aanwijzingen van de verpakking. | |
3
Done
|
Was de broccoli. | Snijd de broccoli in roosjes. | Doe de broccoli in een pan met water en breng dit aan de kook. | Zet het vuur wat lager en kook de broccoli 5 minuten. | Giet direct af. |
4
Done
|
Verwarm een kleine koekenpan (zonder boter of olie). | Rooster de pijnboompitten in de droge pan voor 5 minuten. | Roer wel geregeld in de pan dat de pitten niet aanbranden. |
5
Done
|
Roer de broccoli, pesto en kaas door de quinoa. | |
6
Done
|
Was de tomaten en halveer ze. | Voeg de tomaten toe aan de quinoa. | Serveer de quinoa met de pijnboompitten en extra kaas. |