
500 gram broccoli | |
2 aardappel | |
1/2 rode ui | |
1 bouillonblokje (groente) | |
2 eetlepel olie (kokos of olijf) |
Heb je nog wat broccoli over? Of nog een heel stuk van de broccolistronk? Maak er dan broccolisoep van. Gezond en zo lekker!
1
Done
|
Was de broccoli snij een stukje van de stronk af en hak de rest fijn. | Schil de aardappels en snij in stukken. | Pel en snipper de ui. | |
2
Done
|
Verhit 2 eetlepel olie in een soeppan en fruit de uit tot deze glazig zijn. | Voeg de broccoli en aardappel toe en bak deze 8 minuten. | Schenk 500 ml water met het bouillonblokje bij de broccoli. Zorg dat de broccoli onder staat. | Breng het water aan de kook en laat het vervolgens 15 minuten pruttelen. | Pureer de soep glad met een staafmixer of in een blender. |