500 gram broccoli | |
2 aardappel | |
1/2 rode ui | |
1 bouillonblokje (groente) | |
2 eetlepel olie (kokos of olijf) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Heb je nog wat broccoli over? Of nog een heel stuk van de broccolistronk? Maak er dan broccolisoep van. Gezond en zo lekker!
1
Done
|
Was de broccoli snij een stukje van de stronk af en hak de rest fijn. | Schil de aardappels en snij in stukken. | Pel en snipper de ui. | |
2
Done
|
Verhit 2 eetlepel olie in een soeppan en fruit de uit tot deze glazig zijn. | Voeg de broccoli en aardappel toe en bak deze 8 minuten. | Schenk 500 ml water met het bouillonblokje bij de broccoli. Zorg dat de broccoli onder staat. | Breng het water aan de kook en laat het vervolgens 15 minuten pruttelen. | Pureer de soep glad met een staafmixer of in een blender. |