Directions
Chocolate Chip Pancake Cupcake
De chocolade birthday cupcakes met aardbei marshmallow frosting die ik voor mijn 28ste verjaardag had gemaakt, waren zo’n groot succes dat ze op zaterdagavond al op waren en ik dus niets overhield om mee te nemen naar mijn werk. Ik moest dus wel een nieuwe batch cupcakes maken en besloot, geïnspireerd door mijn favoriete ontbijt, chocolate chip pancake cupcakes te maken.
In het weekend vind ik het heerlijk om American Pancakes te maken. Dus waarom zou de smaak van boter en maple syrup niet ook goed werken in een cupcake? Omdat ik al een hele batch had gemaakt, besloot ik voor de frosting een makkelijke weg te kiezen en kant-en-klare frosting van Duncan Hines te gebruiken. Wel voegde ik voor de speciale pannenkoeken cupcakes wat maple syrup toe aan de frosting, zodat hij nog lekkerder zou zijn.
(Recepthoekje.nl 14-01-2014)
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Doe cupcake bakpapiertjes in een cupcake bakblik. |
2
Done
|
Mix de boter zacht in een kom met een handmixer of de keukenmachine. | Voeg de suiker toe en mix tot een luchtige zanderige consistentie. | Voeg de eieren en vanille toe en mix door de suiker. | |
3
Done
|
Zeef in een kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg de bloem en melk toe aan aan de suikers en mix tot een glad beslag. |
4
Done
|
Hak de chocolade in stukken. | Spatel de maple syrup en chocolade door het beslag. |
5
Done
|
Schep het beslag voor 2/3 in het cupcake bakblik en zet deze in de voor verwarmde oven.| Mini cupcakes 10-15 minuten | grote cupcakes 15-20 minuten. | Om te controleren of de cupcakes klaar zijn prik een satéprikker in het midden van een cupcake. Als deze er schoon uit komt zijn de cupcakes klaar. |
6
Done
|
Haal de cupcakes uit de oven en laat ze 10 minuten het bakblik afkoelen. Zet de cupcakes op een rooster en laat ze compleet afkoelen voor je ze decoreert met frosting! |