Chocolate Chip Pancake Cupcake

0 0
Chocolate Chip Pancake Cupcake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

115 gram ongezouten boter
300 gram suiker
2 eieren
2 theelepels vanille extract
290 ml (plantaardige) melk
280 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
115 ml maple syrup / ahorn siroop
100 gram chocolade (puur of melk)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Chocolate Chip Pancake Cupcake

De chocolade birthday cupcakes met aardbei marshmallow frosting die ik voor mijn 28ste verjaardag had gemaakt, waren zo’n groot succes dat ze op zaterdagavond al op waren en ik dus niets overhield om mee te nemen naar mijn werk. Ik moest dus wel een nieuwe batch cupcakes maken en besloot, geïnspireerd door mijn favoriete ontbijt, chocolate chip pancake cupcakes te maken.

In het weekend vind ik het heerlijk om American Pancakes te maken. Dus waarom zou de smaak van boter en maple syrup niet ook goed werken in een cupcake? Omdat ik al een hele batch had gemaakt, besloot ik voor de frosting een makkelijke weg te kiezen en kant-en-klare frosting van Duncan Hines te gebruiken. Wel voegde ik voor de speciale pannenkoeken cupcakes wat maple syrup toe aan de frosting, zodat hij nog lekkerder zou zijn.

 

(Recepthoekje.nl 14-01-2014)

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Doe cupcake bakpapiertjes in een cupcake bakblik.

2
Done

Mix de boter zacht in een kom met een handmixer of de keukenmachine. | Voeg de suiker toe en mix tot een luchtige zanderige consistentie. | Voeg de eieren en vanille toe en mix door de suiker. |

3
Done

Zeef in een kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg de bloem en melk toe aan aan de suikers en mix tot een glad beslag.

4
Done

Hak de chocolade in stukken. | Spatel de maple syrup en chocolade door het beslag.

5
Done

Schep het beslag voor 2/3 in het cupcake bakblik en zet deze in de voor verwarmde oven.| Mini cupcakes 10-15 minuten | grote cupcakes 15-20 minuten. | Om te controleren of de cupcakes klaar zijn prik een satéprikker in het midden van een cupcake. Als deze er schoon uit komt zijn de cupcakes klaar.

6
Done

Haal de cupcakes uit de oven en laat ze 10 minuten het bakblik afkoelen. Zet de cupcakes op een rooster en laat ze compleet afkoelen voor je ze decoreert met frosting!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Pecannoten Pancakes - Kidshoekje.nl
previous
Pecannoten Pancakes
Bruine Suiker Glazuur - Kidshoekje.nl
next
Bruine Suiker Glazuur

Add Your Comment