Churros bites uit de Oven

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

churros
70 gram boter (ongezout)
125 ml water
60 ml melk (plantaardig evt)
1 tlp vanille extract
150 gram bloem
1 etlp suiker
snufje zout
1 ei
Kaneel suiker
65 gram suiker
1 tlp kaneel
In huis
bakplaat
bakpapier
spuitzak met grote spuitmond

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Churros bites uit de oven

Dit jaar een Koningsdag, maar Woningsdag. Als ik aan Koningsdag denk, denk ik niet alleen aan gezelligheid, feest, vrienden/familie, vrijmarkt en ETEN! Elk jaar weer zijn er een aantal dingen die we standaard eten. Zoals poffertjes dat hoort er gewoon bij, maar als ik aan Koningsdag denk, denk ik ook aan Churros. Gezien we dit jaar Woningsdag hebben, besloot ik eens churros bites uit de oven te maken. Waarom de oven? Wij hebben geen frituur en ik vind de geur van frituren in huis ook niet altijd aangenaam. Plus uit de oven is natuurlijk ook gezonder.

Deze snelle churros bites heb je in no time gemaakt. Het is 10 minuten werk en dan hup de oven in. Ze zijn kleine bites size snackjes die je bijvoorbeeld met wat chocolade saus kunt serveren.

Zelfs de allerkleinste zouden ze kunnen hebben, mits je het suiker gedeelte na de oven weg laat. Maar eventueel wel wat kaneel eroverheen doet. Een lekkere snack voor Woningsdag, of een ander leuk feestje!

 


Maak je een van de recepten van Kidshoekje en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

In een kom meng de bloem, suiker en zout door elkaar. | Zet op zij.

3
Done

In een steel pan breng de boter, water, melk en vanille extract aan de kook. | Voeg het bloem mengsel toe als de melk kookt en de boter is gesmolten. Roer goed door elkaar met een houten pollepel tot zich een deeg bal vormt (10 seconde). | Haal de pan van het fornuit en voeg het ei toer. Roer deze met de houten pollepel door het deeg. | Laat het deeg iets afkoelen.

4
Done

Doe het deeg in de spuitzak en spuit op de bakplaat kleine churros van ongeveer 5-10 cm. | Ze mogen best bij elkaar in de buurt, want ze zetten niet uit. | Zet de bakplaat 15 minuten in de oven. Ze worden niet goudbruin, alleen de onderkant. Het belangrijkste is dat de binnenkant gaar is.

5
Done

Meng ondertussen de suiker en kaneel voor de kaneelsuiker mengsel. | Als de churros uit de oven komen, doe ze direct bij het kaneelsuiker en zorg ervoor dat ze allemaal bedekt zijn. | Haal de churros bites uit het suikeren laat wat afkoelen. | Serveer eventueel met wat gesmolten chocolade.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Kokostaart | Babies Kitchen
previous
Kokostaart
no waste sinaasappelcake | Babies Kitchen
next
No Waste Sinaasappelcake

Add Your Comment