Kokostaart

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

kokoscake
90 gram boter
300 gram suiker
100 ml plantaardigeolie
2 ei
300 gram bloem
1 tlp bakapoeder
snufje zout
250 ml kokosmelk
Kokosfrosting
250 gram boter (zacht)
400-500 gram poedersuiker
4 etlp kokosmelk

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Kokostaart

Tijdens het thuis zitten vanwege de corona virus hadden we het met Logan over verjaardagen. Dat iedereen die in die tijd jarig is niet eens hun verjaardag kan vieren. Op de een of andere manier komt het onderwerp verjaardag regelmatig voor. Dat terwijl Logan pas in november jarig is. Het gene wat hij misschien, naast de cadeaus, wel het leukste vind is de verjaardagstaart. Nu had hij besloten dat we maar zijn verjaardag net-als-of moesten gaan vieren. Dan mochten we wel zijn speelgoed gewoon inpakken en slingers hoefde ook nog niet perse. Echter de verjaardagstaart die moest wel gemaakt worden. Geen probleem in dit huis want wij houden wel van een lekker taartje en dit maal wou ik een kokostaart gemaakt met kokosmelk maken.

Zo’n echte tropische smaak zonder het gevoel te hebben dat je op een bounty aan het snacken bent. Heerlijk dat vleugje kokos. Ik had de cake gemaakt en besloot om dat het Logan zijn ‘ONJAARDAG’ was (misschien wel bekend van Alice in Wonderland) om dan ook een beetje uit te pakken en het iets te versieren + kaarsjes. Logan vond het helemaal geweldig en de taart. Nou die vond vooral Parker onwijs lekker. Zo was ze gewoon haar bord aan het aflikken. Kom maar op met de volgende onjaardag.

 


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een ronde taart vorm in met boter of bakspray en bedek de bodem met bakpapier.

2
Done

In een kom mix de boter zacht. | Voeg de suiker toe tot een kruimige substantie. | Voeg de olie en de eiren toe en mix alles tot een goed gemengd beslag. |

3
Done

In een tweede kom meng de bloem, bakpoeder en zout. | Voeg de bloem om en om met de kokosmelk toe aan de boter. Tot je een glad beslag hebt. | Schenk het beslag in de taartvorm. | Zet de taart in de oven voor 20-25 minuten. Controleer of de cake gaar is door een prikker erin te doen. Als deze schoon eruit komt is de taart klaar. | Laat de cake compleet afkoelen.

4
Done

Frosting

Mix de boter zacht. | Voeg de 400 gram poedersuiker toe en mix alles goed door elkaar. (Ik leg altijd een doek op de kom omdat de poedersuiker kan stuiven). | Voeg de kokosmelk toe en mix de frosting glad. | Proef of de frosting indien je hem zoeter wilt kun je meer poedersuiker toevoegen. | Smeer de frosting over de taart zodra deze helemaal is afgekoeld.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Slow Cooker Vegetarische Chili Mac & Cheese | Babies Kitchen
previous
Slowcooker Vegetarische Chili Mac & Cheese
Churros bites uit de Oven | Babies Kitchen
next
Churros bites uit de Oven

2 Comments Hide Comments

Hoi hoi,

Ik wil graag deze cake gaan maken. Welke cakevorm heb je gebruikt?

Add Your Comment