Directions
Courgette Pesto Tagliatelle
De zomer is de tijd waarin wij het meeste pesto eten. Voor mij voelt het altijd als de pastasaus die perfect bij de zomer past, hoewel het uiteraard het hele jaar door kan worden gegeten. Soms maak ik zelf pesto, maar vaak genoeg kies ik voor gemak en pak ik een kant-en-klaar potje, dat ik altijd in huis heb. Eigenlijk is het maken van pesto helemaal niet veel werk of moeilijk, en dat bewijst dit recept voor Courgette Pesto Tagliatelle maar al te goed. Je hebt het namelijk met gemak in 20 minuten klaar.
Pasta Pesto is op zich al heerlijk, maar vooral sinds wij kinderen hebben, probeer ik altijd groenten toe te voegen aan al mijn recepten. In dit geval gebruik ik courgette. Gelukkig is dat een van de groenten die beide kinderen lekker vinden. Heb je wat moeilijkere eters die de courgette opzij schuiven? Serveer dan gewoon wat rauwkost erbij. Denk aan paprika, tomaatjes en komkommer. Dit zijn groenten die bij ons altijd als bijgerecht opgaan.
Vraag & Antwoord
Kan ik andere groenten gebruiken in plaats van courgette?
Het is courgette pesto pasta, dus de courgette weg laten zou een beetje weg gaan van het recept, maar uiteraard kun je altijd extra groenten toevoegen.
Hoe lang kan ik zelfgemaakte pesto bewaren?
Zelfgemaakte pesto kan in een luchtdichte container in de koelkast tot een week worden bewaard. Voor langere houdbaarheid kun je het ook invriezen in ijsblokjesvormen, zodat je kleine porties hebt die je gemakkelijk kunt gebruiken.
Wat kan ik serveren naast Courgette Pesto Tagliatelle?
Je kunt de Courgette Pesto Tagliatelle serveren met een frisse salade, knapperig stokbrood of rauwkost zoals paprika, tomaatjes en komkommer. Deze bijgerechten maken de maaltijd compleet en zorgen voor extra vitamines en vezels.
Is dit gerecht geschikt voor vegetariërs?
Ja, Courgette Pesto Tagliatelle is geschikt voor vegetariërs. Wil je het vegan maken? Vervang dan de Parmezaanse kaas met plantaardige variant.
Kan ik dit gerecht van tevoren bereiden? Ja, je kunt dit gerecht van tevoren bereiden. Maak de pesto en kook de pasta en courgette van tevoren. Bewaar ze apart in de koelkast en meng alles vlak voor het serveren. Dit zorgt ervoor dat de smaken vers blijven en de pasta niet te zacht wordt.
Steps
1
Done
|
Breng een pan met ruime hoeveelheid water aan de kook voor de pasta met een snufje zout. | Breid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Als de pasta klaar is, bewaar een kopje kookvocht, en giet de rest af. |
2
Done
|
Was de munt en basilicum. | Pel de knoflook. | Was de courgette en snijd in blokjes. |
3
Done
|
PestoDoe de 2/3 van de basilicum, alle munt blaadjes, de knoflooktenen, 2 eetlepels pijnboompitten en 1 1/2 eetlepels Parmezaan, 2 eetlepels olijfolie en 1/4 theelepel zout en peper in een blender. Pureer de pesto helemaal glad. |
4
Done
|
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. | Bak de courgette 5 minuten in de pan. | Schenk de pesto samen met de kookroom erbij. Roer goed door. Wil je de saus iets dunner, schenk dan nog wat van de achter gehouden kookvocht erbij. | Laat de saus 3 minuten staan. Roer regelmatig. |
5
Done
|
Verdeel de Tagliatelle over de borden en doe er een flinke schep van de courgette pesto op. | Maak af met wat extra Parmezaan en verse basilicum. |