350 gr kipfilet | |
500 ml appelsap | |
1/2 tlp kaneel | |
3 appel | |
2 tlp sesamzaad |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Lekker prikken
Op zoek naar recepten met appelsap, kwam ik vrij weinig tegen. Behalve smoothies met appelsap. Tot ik het idee tegen kwam om de appelsap te laten in koken. Je krijgt dan een soort stroop/saus en die kan je weer voor een gerecht gebruiken. In eerste dacht ik om kleine stokjes met kip en appel te maken. Helaas werkte dit niet heel erg bij mij. Dus werd het een bakje met gegrilde appel kipjes die je kunt prikken. Iets wat kinderen altijd wel leuk vinden om te doen.
De kipfilet moet wel van te voren even marineren. Het is dus fijn dit al de avond van te voren of die ochtend zodat het minimaal 12 uur marineert. Dan zit marineert de appelsap goed in de kip.
1
Done
|
12 uur van tevorenSnijd de kipfilet in blokjes. |
2
Done
|
Schenk 250 ml appelsap in een sauspan. Breng de appelsap aan de kook. Laat de appelsap pruttelen met de deksel schuin op de pan. Laat het 15 minuten pruttelen tot hij goed is ingekookt. Hij moet iets dikker worden. Let op! dat de saus niet aanbrand. |
3
Done
|
Schil de appels en verwijder het klokhuis. |
4
Done
|
Verwarm een grillpan. |
5
Done
|
Druppel wat van de appelsap saus over de kip en appel en daarna de sesamzaadjes. Serveer in een bakje met de overige saus ernaast. |