Appelsap gummy’s

4 1

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

50 ml appelsap
3 vellen gelatine
silicone vrompjes (ijsblokjes, beren)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Basisschool

Directions

Appelsap gummy’s

Toen ik de sappen van Appelaere kreeg om een recensie te schrijven had ik besloten. Ik ga een week weiden aan recepten met sappen. Toen begon het brainstormen, want ik was vrijwel inspiratieloos. Tot ik op Instagram ‘gummy bears’ voorbij zag komen gemaakt van sappen. Dat moest ik eens proberen appelsap gummy’s en dan zonder suikers. Helaas had ik geen mooie vormen zoals beertjes om de gummy’s in te maken. Ik besloot gewoon vierkante gummy’s in een ijsblokjes vorm te maken. Je kunt allerlei vormen gebruiken als ze maar niet te groot zijn.

Het recept kan niet makkelijker. Het enige wat je nodig is gelatine en appelsap! Plus een uurtje geduld terwijl het opstijft. Voor het plaatje maakte ik naast appelsap gummy’s (winegums) ook met wortel en ananassap. De ananassap was ook erg lekker. De wortel ziet er het mooiste uit maar vond ik zelf het minst lekker. Al hou ik zelf niet zo van wortelsap.

Let op! Zorg ervoor dat je kinderen er wel op kauwen of dat de stukken niet te groot zijn. We willen geen verstikkingen veroorzaken.

Wil je de gummy’s toch iets zoeter? Voeg dan een theelepel honing of ahorn siroop toe (i.p.v. suiker). Laat deze eerst oplossen in de appelsap voor je de gelatine toevoegt.

Steps

1
Done

Leg de gelatine vellen in een kom met koud water. Zorg ervoor dat de gelatine is bedekt met water. Laat dit minimaal 5 minuten staan.

2
Done

Verwarm de appelsap in een pannetje op het fornuis of 30 seconde in de magnetron. Let op dat de appelsap niet gaat koken.

3
Done

Knijp de gelatine velletje voor velletje uit en voeg al roerend toe aan de warme appelsap. Blijf roeren tot de gelatine helemaal is opgelost.

4
Done
1 uur

Schenk de appelsap met gelatine in de silicone vorm die jij hebt gekozen. Bijvoorbeeld een ijsblokjesvorm.

Zet de vorm in de koelkast en laat dit minimal 1 uur opstijven.

5
Done

Haal de silicone vorm uit de koelkast en druk de appelsap gummy's uit de vorm. Je kunt er direct van snoepen!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Blue Mojito Mocktail
previous
Blue Mojito Mocktail
Gegrilde appel kipjes
next
Gegrilde appel kipjes

Add Your Comment