1 Pompoen | |
olijfolie | |
zout | |
bakpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Het is oktober en dat betekend pompoenseizoen. Een van de makkelijkste recepten om met pompoen te maken is geroosterde pompoen uit de oven. Het is een kwestie van de pompoen schoonmaken en snijden en hup de oven in. De geroosterde pompoen kun je direct zo serveren of verwerken in bijvoorbeeld een salade.
Vandaag deel ik op de blog namelijk nog een recept waar je deze heerlijke geroosterde pompoen voor kunt gebruiken: Pompoen Pecannoten Salade. Een najaar salade die je als bijgerecht kunt serveren of van kunt genieten voor de lunch.
Pompoen – Gebruik een gewone kleine pompoen. Heeft de pompoen een zeer dunne schil, dan kun je deze prima eten. Is de schil dik, dan kun je beter deze na het roosteren er af halen.
Klik hier voor de Pompoen Pecannoten Salade recept
Op zoek naar meer pompoen recepten? Klik hier
Maak je het recept en deel je een foto op Social Media? Vergeet niet @kidshoekje en #kidshoekje toe te voegen. Zo zie ik de post ook, en dat vind ik onwijs leuk!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Snij de pompoen door de helft en verwijder de zaden. | Snij de pompoen in plakken van 4 CM dik. | Leg de plakken pompoen op de bakplaat. | Besprenkel de olijfolie en zout over de pompoen. | |
3
Done
|
Zet de bakplaat 10 minuten in de oven. Draai de pompoenen om en zet nog eens 10 minuten in de oven. Als de pompoen zacht is als je met een vork erin prik dan zijn ze klaar. | Met een dunne schil kun je de pompoen direct eten, bij dikke schil moet je deze eerst nog verwijderen voor je de geroosterde pompoen gaat eten. |