Gnocchi Pot Pie

0 0
Gnocchi Pot Pie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

60 gram boter
1 sjalot
1 teen knoflook
200 gram wortel
1 stengel bleekselderij
100 gram kastagne champignons
1 theelepel tijm
3 eetlepels bloem
1 theelepel mosterd
1 eetlepel creme fraiche
1 1/2 bouillonblokje (groenten)
700 ml water
500 gram gnocchi
100 gram doperwten (diepvries)
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
1 per persoon Bladerdeeg

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Gnocchi Pot Pie

    Al jaren ben ik helemaal dol op Chicken Pot Pie – of Chicken Pie, zoals we het thuis ook wel noemen. Voor wie het gerecht nog niet kent: een pot pie is van oorsprong een Engels gerecht. Een hartige taart gevuld met groenten en vaak vlees, afgedekt met een krokante laag bladerdeeg. Supercomfort food!

    Vroeger maakte mijn moeder het regelmatig en mijn man Marcel was er dol op. Sinds we thuis geen vlees meer eten, komt het helaas nog maar zelden op tafel. Tenzij ik een vegetarische variant maak natuurlijk!

    Toen ik op Pinterest een idee voor Gnocchi Pot Pie tegenkwam, was ik meteen enthousiast. De klassieker, maar dan vegetarisch, en met een twist: zachte gnocchi in plaats van kip en aardappelen. Eigenlijk een soort deconstructed pot pie, maar dan lekker makkelijk.

    Ik besloot mijn eigen pot pie-vulling te gebruiken, gnocchi toe te voegen én als extraatje bladerdeegvierkantjes erbij te bakken. En wow – het resultaat was ZO lekker! Terwijl ik dit typ, loopt het water me alweer in de mond. Echt, dit gerecht verdient een plek op jouw weekmenu.

    De bladerdeegvierkantjes geven nét dat beetje extra. Helemaal als je wat van de smeuïge vulling in de opgeblazen bladerdeegschelp schept – dan heb je als het ware een gevuld pasteitje. En het fijne is: dit gerecht is makkelijk, snel (in 30 minuten klaar!) én vullend. Perfect voor een drukke doordeweekse dag.

    Op zoek naar een lekkere en makkelijke vegetarische maaltijd die ook de kinderen blij maakt? Dan is deze Gnocchi Pot Pie echt een aanrader!

    Gnocchi Pot Pie - Kidshoekje.nl

    Veelgestelde Vragen (FAQ)

    Kan ik de gnocchi pot pie ook van tevoren maken?
    Ja! Je kunt de vulling van tevoren maken en vlak voor het serveren opwarmen. De bladerdeegvierkantjes bak je het liefst vers voor de lekkerste crunch.

    Is dit gerecht geschikt voor kinderen?
    Zeker! Het is mild van smaak en kinderen zijn vaak gek op gnocchi en bladerdeeg.

    Hoe lang duurt het om dit recept te maken?
    Je bent in ongeveer 30 minuten klaar – ideaal voor doordeweeks.

    Is dit recept helemaal vegetarisch?
    Ja, het bevat geen vlees of vis. Check wel even de ingrediënten van je gnocchi, die zijn soms niet helemaal vegetarisch.

    Kan ik dit recept ook vegan maken?
    Ja, vervang de crème fraîche door plantaardige alternatieven en gebruik vegan bladerdeeg.

     


    ©Afbeeldingen in deze blogpost zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Wendy Moedt. Wil je een afbeelding gebruiken? Neem dan contact op via kidshoekje@gmail.com

    Steps

    1
    Done

    Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Leg de vier bladerdeeg vierkantjes op de bakplaat. | Zet de bakplaat in de oven voor 20 minuten. |

    2
    Done

    Rasp de wortels en snijd in plakjes. | Was de bleekselderij, snijd de uiteinden af en de rest in reepjes. | Maak de champignons schoon en snijd in stukjes. | Pel en snipper de ui. | Pel de knoflook en hak fijn. |

    3
    Done

    Smelt de boter in een grote braadpan. | Voeg de knoflook en ui toe en bak deze 3-4 minuten mee tot de ui glazig is. | Voeg de wortel, bleekselderij, champignons en zout en peper toe. Roer goed door en bak dit 6-7 minuten. |

    4
    Done

    Voeg de tijm toe en bak 2 minuten mee. | Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee. Zorg dat de groenten allemaal onder het bloem zitten. | Verkruimel het bouillonblokje over de groenten. | Schep de creme fraiche en mosterd bij de groenten. | Schenk 700 ml water bij de groenten, roer goed door en breng aan de kook. |

    5
    Done

    Voeg de gnocchi en doperwten toe en kook dit 5-6 minuten tot de gnocchi gaar is en de saus is ingedikt. |

    6
    Done

    Serveer de gnocchi pot pie met een stuk bladerdeeg per persoon.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Aardperensoep - Kidshoekje.nl
    previous
    Aardperensoep
    Avocado Feta Salade - Kidshoekje.nl
    next
    Avocado Feta Salade

    Add Your Comment