Directions
Honing Mosterd Kip Pastasalade
Terwijl ik dit recept voor honing mosterd kip pastasalade overzet van mijn oude blog Recepthoekje, regent het pijpenstelen buiten. En dat terwijl het mid-juni is en dus zomers weer zou moeten zijn. Het weer waarbij ik naar een salade smacht omdat ik gewoon geen zin heb om te koken. In plaats daarvan zit ik met een trui aan en maak ik maar spinaziestamppot, want we willen een warme maaltijd.
De tekst bij dit recept laat me daarom des te harder lachen, want toen ik dit recept deelde in 2013, was het schijnbaar een hittegolf in Nederland. Nou, die is op dit moment hier ver te zoeken. En heel eerlijk, mij maak je op dit moment al blij met 20 graden en volop zon!
Dit heerlijke zomerse salade recept is dus ontstaan door gebrek aan zin om te koken, geen zin om boven het fornuis te hangen en gewoon zin in een koude pastasalade waar ik optimaal van kan genieten. Nu hopen dat het weer hier snel verandert, want ik heb zin in de ZOMER!
Ingrediënten uitgelicht:
- Salade Mix Tuinkruiden – Bij de dressings in de supermarkt heb je vaak ook van die zakjes ‘salade mix’ van Calvé liggen. Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de smaak ’tuinkruiden’.
- Honing Mosterd Dressing – Heb je een recept voor zelfgemaakte honingmosterd dressing, dan zou ik deze zeker gebruiken. Ik heb hier gekozen voor de Remia Mosterd Honing Dressing Zero%.
- Pasta – Voor deze pastasalade gebruikte ik fusilli. Uiteraard kun je ook een andere pasta kiezen zoals penne, farfalle of zelfs macaroni.
- Cheddar – Kun je geen geraspte cheddar vinden? Geen probleem! Kies voor een andere geraspte kaas zoals mozzarella, jong, belegen of oude kaas.
FAQ
Kan ik de pastasalade van tevoren maken en later serveren?
Ja, deze pastasalade kan prima van tevoren worden gemaakt. Laat eventueel de dressing, cheddar en spekreepjes achterwegen. Bewaar alles in de koelkast en maak de salade af voor je het gaat serveren.
Wat kan ik gebruiken als ik geen salade mix tuinkruiden kan vinden?
Je kunt je eigen mix van tuinkruiden maken met gedroogde of verse kruiden zoals peterselie, bieslook, dille, en basilicum. Voeg een snufje zout en peper toe voor extra smaak.
Kan ik een andere dressing gebruiken als ik geen honing mosterd dressing heb?
Ja, je kunt een andere dressing naar keuze gebruiken. Een lichte vinaigrette of een yoghurt-dressing zou ook goed passen bij deze salade.
Kan ik de kip en bacon vervangen door een vegetarisch alternatief?
Ja, je kunt de kip vervangen door een vegetarisch alternatief zoals plantaardige kip stukjes. De bacon zou je kunnen vervangen door krokant gebakken shiitake paddenstoelen of eventueel wat croutons voor wat crunch.
Steps
1
Done
|
Was de selderij en snijd in boogjes. | Was de tomaten en halveer. | Was de spinazie. |
2
Done
|
PastaBreng een grote pan water aan de kook met een snufje zout. | Voeg de pasta en de bleekselderij toe. | Bereid de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. | Giet de selderij en pasta af en soep af met koud water. | |
3
Done
|
KipSnijd de kipfilet in reepjes. | Kruid de kip aan beide kanten met wat zout, peper en de paprika poeder. |
4
Done
|
Verwarm een grillpan en smeer deze in met wat olijfolie. | Als de grillpan heet genoeg is, gril de kip tot deze goudbruin en gaar zijn. Zo'n 3-4 minuten aan elke kant (afhankelijk van hoe dit de kip is). | Haal de kip uit de pan en leg op een bord om af te koelen. |
5
Done
|
SpekreepjesVerwarm een droge koekenpan. Voeg de spekreepjes toe en bak deze krokant. | Haal de krokante spekjes uit de pan en leg ze op een bord bedenkt met keukenpapier. |
6
Done
|
DressingIn een kom meng de salade mix tuinkruiden, mayonaise en honing mosterd dressing samen. | |
7
Done
|
SaladeNeem een grote salade kom en doe hier de pasta met bleekselderij, tomaten en spinazie in en hussel alles goed door. | Voeg de kip en dressing toe en hussel deze door de salade. | Maak de salade af met de cheddar en bacon er overheen. | Serveer direct! |