Directions
Kaneel Blondies met Cheesecake Swirl
Wat doe je als je brownies wilt maken maar geen cacao in huis hebt? Juist dan maak je blondies. Mijn collega’s vroegen al enige tijd of ik weer iets lekkers ging bakken. Over het algemeen gaan de baksels die ik maak altijd met mijn man mee. Dit maal besloot ik eens speciaal wat voor mijn collega’s te maken. Ik wou een brownie maken met cheesecake swirl. Het enige belangrijke ingrediënt echt wat op was, was cacao. Ik zat nog na te denken over wat ik dan kon gebruiken in plaats van cacao, maar besloot af te stappen van brownies. In plaats daarvan zou ik kaneel blondies met cheesecake swirl maken.
Dat is een hele mond vol. Geloof mij jij wilt dit een mond vol (okay dat klinkt raar!). In elk geval jij wilt dit recept. Het is heerlijk en perfect voor het najaar. Mijn collega’s vond het zo lekker dat ze het recept wouden. Dit was in september en nu pas komt het online. Ze hebben dus even moeten wachten, maar des te lekkerder smaakt het als ze het dit maal zelf maken toch!
Ben jij team blondie of brownie?
TIP
- | Blondies zijn het lekkerste als je ze nog 15 seconde in de magnetron op warmt, maar ook koud erg lekker.
*Dit recept stond voorheen op Recepthoekje.nl (datum 16-10-2019)
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. | |
2
Done
|
Cheesecake SwirlIn een kom mix de roomkaas zacht. | Voeg 50 gram suiker toe en mix door elkaar. | Voeg één ei en de vanille toe en mix goed door elkaar tot glad mengsel.| |
3
Done
|
KaneelsuikerIn een kom meng de 2 eetlepels suiker met 1 theelepel kaneelpoeder. | Zet opzij. |
4
Done
|
Smelt de boter in de magnetron (30 seconde op 800 watt). | In een kom mix de boter met 200 gram suiker en 90 gram basterd suiker. | Mix de eieren, vanille extract en 1.5 theelepel kaneel toe aan de suiker. Mix alles goed door. | |
5
Done
|
In een tweede kom meng de bloem, zout en baking soda door elkaar. | Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot alles goed gemengd is. | |
6
Done
|
Hak de witte chocolade grof. | Vouw de kleine stukjes witte chocolade met een spatel door het beslag. |
7
Done
|
Schenk 2/3 van het beslag in de bakvorm. | Verdeel de helft van de kaneel suiker over het beslag. | Schenk het cheesecake swirl beslag er overheen. | Doe de rest van het beslag als kleine hoopjes over de cheese cake swirl. | Strooi de overige kaneelsuiker over de blondie. | |
8
Done
|
Zet de bakvorm in de oven voor 35-40 minuten. | De blondies zijn klaar als de randen gaar zijn, maar het midden mag nog wel wat zacht zijn. | |
9
Done
|
Laat de blondies compleet afkoelen en zet vervolgens nog 1 uur in de koelkast om op te stijven. |