Directions
Karamel Zeezout Cheesecake
The big mister was afgelopen week jarig en dat kon ik natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder een taart te bakken. Na het succes van de Nutella Cheesecake, besloot ik eens de befaamde Tony’s Chocolonely Cheesecake van Miljuska te maken. Ik durf namelijk nog net niet genoeg zelf te experimenteren met Cheesecakes. Wie weet dat, dat nog gaat gebeuren, maar voor nu dus nog een cheesecake recept van de Nederlandse Cheesecake queen! Zelf ben ik helemaal niet dol op Tony’s Chocolonely. I know! Ik lijk wel de enige op deze wereld. Er draait een ware cultuur om dit chocolade merk, wat ik ook wel heel interessant vind. Marcel is er echter dol op en dan vooral op de karamel zeezout smaak. Daarom besloot ik voor zijn verjaardag een Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout Cheesecake te maken.
Ik maakte één taart en wist daar wonder boven wonder 16 kleine stukjes uit te snijden. Veelste klein als je het mij vraagt, maar als je zwanger bent mag niemand klagen als ze toch een homemade taart krijgen (laten we dat maar als excuus gebruiken). Het wordt dus zeker nog een keer maken en hij komt vast en zeker op! (Ze staan al in de rij).
Het recept van Miljuschka vindt je o.a. in haar kookboek Lekker Miljuschka.
*Dit recept stond voorheen op Recepthoekje.nl (datum: 02-06-2018)
Steps
1
Done
|
Bekleed de bodem van een ronde springvorm (24/26 cm) met bakpapier. |
2
Done
|
Chocolade SmeltenBreek of hak de chocolade in stukjes. | Smelt de chocolade au bain marie. (Breng een klein laagje water in een steelpan aan de kook. Draai het vuur laag. Zet een hitte bestendige kom boven op de pan en smelt hier de chocolade in.) | Laat de gesmolten chocolade afkoelen. |
3
Done
|
BodemBreek de koekjes in stukjes en maal vervolgens fijn in een keukenmachine. (Je kunt de koekjes ook fijn slaan in een plastic zak of theedoek). | Smelt de boter in een steelpan. | Voeg de boter toe aan de koekjes en roer alles goed door elkaar. | Schep de koekjes in de springvorm en druk deze aan met de achterkant van een lepel tot een gelijke bodem. | Zet de springvorm tot verder gebruik in de koelkast. |
4
Done
|
CheesecakeIn een kom doe de slagroom en suiker. Klop de slagroom stijf. | In een tweede kom roer de roomkaas romig. | Voeg de slagroom en gesmolten chocolade toe aan de roomkaas. Roer goed door elkaar. Gebruik hiervoor een spatel. | Schenk het mengsel bovenop de koekbodem in de springvorm . Strijk goed glad tot een even laag. | Zet de cheesecake in de koelkast voor minimaal 4 uur. | |
5
Done
|
ServerenHaal eerst een warm mes langs de randen van de taart en haal vervolgens de springvorm los. | Versier de taart eventueel met wat extra zeezout en wat extra karamel zeezout chocolade. |