Karamel Zeezout Cheesecake

0 0
Karamel Zeezout Cheesecake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram karamel zeezout chocolade (Tony's Chocoloney)
200 gram bastogne koekjes
80 gram ongezouten boter
200 ml slagroom
200 gram suiker
400 gram roomkaas
zeezout
bakpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Karamel Zeezout Cheesecake

The big mister was afgelopen week jarig en dat kon ik natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder een taart te bakken. Na het succes van de Nutella Cheesecake, besloot ik eens de befaamde Tony’s Chocolonely Cheesecake van Miljuska te maken. Ik durf namelijk nog net niet genoeg zelf te experimenteren met Cheesecakes. Wie weet dat, dat nog gaat gebeuren, maar voor nu dus nog een cheesecake recept van de Nederlandse Cheesecake queen! Zelf ben ik helemaal niet dol op Tony’s Chocolonely. I know! Ik lijk wel de enige op deze wereld. Er draait een ware cultuur om dit chocolade merk, wat ik ook wel heel interessant vind. Marcel is er echter dol op en dan vooral op de karamel zeezout smaak. Daarom besloot ik voor zijn verjaardag een Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout Cheesecake te maken.

Ik maakte één taart en wist daar wonder boven wonder 16 kleine stukjes uit te snijden. Veelste klein als je het mij vraagt, maar als je zwanger bent mag niemand klagen als ze toch een homemade taart krijgen (laten we dat maar als excuus gebruiken). Het wordt dus zeker nog een keer maken en hij komt vast en zeker op! (Ze staan al in de rij).

Het recept van Miljuschka vindt je o.a. in haar kookboek Lekker Miljuschka.

 


*Dit recept stond voorheen op Recepthoekje.nl (datum: 02-06-2018)

Steps

1
Done

Bekleed de bodem van een ronde springvorm (24/26 cm) met bakpapier.

2
Done

Chocolade Smelten

Breek of hak de chocolade in stukjes. | Smelt de chocolade au bain marie. (Breng een klein laagje water in een steelpan aan de kook. Draai het vuur laag. Zet een hitte bestendige kom boven op de pan en smelt hier de chocolade in.) | Laat de gesmolten chocolade afkoelen.

3
Done

Bodem

Breek de koekjes in stukjes en maal vervolgens fijn in een keukenmachine. (Je kunt de koekjes ook fijn slaan in een plastic zak of theedoek). | Smelt de boter in een steelpan. | Voeg de boter toe aan de koekjes en roer alles goed door elkaar. | Schep de koekjes in de springvorm en druk deze aan met de achterkant van een lepel tot een gelijke bodem. | Zet de springvorm tot verder gebruik in de koelkast.

4
Done

Cheesecake

In een kom doe de slagroom en suiker. Klop de slagroom stijf. | In een tweede kom roer de roomkaas romig. | Voeg de slagroom en gesmolten chocolade toe aan de roomkaas. Roer goed door elkaar. Gebruik hiervoor een spatel. | Schenk het mengsel bovenop de koekbodem in de springvorm . Strijk goed glad tot een even laag. | Zet de cheesecake in de koelkast voor minimaal 4 uur. |

5
Done

Serveren

Haal eerst een warm mes langs de randen van de taart en haal vervolgens de springvorm los. | Versier de taart eventueel met wat extra zeezout en wat extra karamel zeezout chocolade.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Cheddar Worstenbroodjes - Kidshoekje.nl
previous
Cheddar Worstenbroodjes
Kaneel Blondies met Cheesecake Swirl - Kidshoekje.nl
next
Kaneel Blondies met Cheesecake Swirl

Add Your Comment