Directions
Kerstomaten Broodsalade (Panzanella)
Heb je stokbrood of ciabattabrood over? Gooi het niet weg, want zelf voor de kleine beetjes heb ik een recept voor jou. Maak eens kerstomaten broodsalade of Panzanella zoals hij eigenlijk heet.
Van het oude brood maak je croutons en als je die warme croutons met de tomatensalade mengt zuigt het brood de heerlijke sappen van de salade op. Geloof mij dat is echt heel lekker. Het is de perfecte salade voor bij een soepje, pasta of gewoon deze zomer bij de barbecue.
Maak de broodsalade nog kleurrijker door verschillende tomaten te gebruiken. Soorten, kleuren en grote. Je eet immers eerst met je ogen. Maar je buikje zal ook heel blij zijn.
(Recepthoekje 26-03-2019)
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | |
2
Done
|
Scheur het brood in stukjes en leg deze op de bakplaat. | Schenk wat olijfolie over het brood. | Verdeel de rozemarijn naalden over het brood. | Hussel alles door elkaar. | Pel de knoflooktenen en voeg ze aan de bakplaat. | Zet de bakplaat 10 minuten in de oven tot goudbruin en krokant als croutons. |
3
Done
|
Was de kersentomaten en halveer ze. | Was de basilicum en snijd ze in reepjes. | In een grote salade kom meng de tomaten, basilicum met de rode wijnazijn en 1 eetlepel olijfolie. | Voeg de croutons toe aan de tomaten als deze nog warm zijn en hussel alles door elkaar. | Serveer direct! |