Directions
Knapperige Zoete Aardappel Salade
Zwanger van Parker in 2018, had ik een eigen cateringbedrijfje waar ik aan diverse bedrijven verse salades maakte en leverde in een weckpot. Ik heb dit een jaar gedaan, maar toen ik eenmaal flink in mijn zwangerschap zat, lukte het helaas niet meer en het jaar daarop lukte het ook niet om het weer op te pakken. Maar van die tijd heb ik wel nog heel wat salade-in-pot recepten, zoals deze voor knapperige zoete aardappel salade.
Zoete aardappel, ik ben er dol op en vooral in een salade kan het zo lekker zijn. Het geeft wat aards en zoets aan een salade, plus het is een vullende koolhydraat. In combinatie met allerlei knapperige groenten als broccoli, wortel en sperziebonen maak je deze salade zo lekker. Ook voeg ik maar wat graag noten toe aan mijn salades en er is geen noot die beter past bij zoete aardappel dan pecannoten.
De salade kun je dus ook heel goed in een weckpot meenemen. Hoe? Dat leg ik onderaan het recept uit.
Het onderstaande recept is voor 2 personen.
FAQ
Kan ik de salade van tevoren maken en bewaren?
Ja, je kunt de salade van tevoren maken en in een afgesloten container of weckpot in de koelkast bewaren tot 3 dagen.
Wat kan ik gebruiken als vervanging voor pecannoten?
Je kunt andere noten gebruiken zoals walnoten, amandelen of cashewnoten. Kies de noot die je het lekkerst vindt of die je in huis hebt.
Steps
1
Done
|
Zoete AardappelVerwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. | Verdeel de zoete aardappels over de bakplaat. | Druppel wat olijfolie over de zoete aardappel en hussel door elkaar. | Zet de aardappels in de oven voor 30 minuten, waarbij je halverwege ze even door elkaar husselt. | De zoete aardappels zijn klaar als ze boter zacht zijn als je met een vork erin prikt. | Laat de zoete aardappel compleet afkoelen. |
2
Done
|
Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. | Was de sperziebonen en snijd de uiteinde er af. Halveer de sperziebonen. | Breng een grote pan met water aan de kook. | Blancheer de broccoli 5 minuten in het kokende water. | Haal de broccoli uit het water met een schuimspaan (je hebt het water nog nodig). Leg de broccoli in een bak met ijswater of spoel het een paar minuten af met koud water. |
3
Done
|
Blancheer vervolgens de sperziebonen 5 minuten. Giet het water af en leg de sperziebonen in een bak met ijswater of spoel ze een paar minuten af met koud water. | |
4
Done
|
Snijd de mozzarella in blokjes. | Rasp de wortel. | Was de spinazie en zorg dat deze goed droog is. |
5
Done
|
DressingMeng alle ingrediënten van de dressing door elkaar met 1/2 theelepel zout en peper. | Wil je de dressing zoeter voeg dan nog wat honing toe. |
6
Done
|
Salade in een Pot samenstellenDoe dit laag voor laag in de pot en begin bij 1.: 1. Dressing |
7
Done
|
Salade etenHaal het bakpapier en de pecannoten uit de pot. | Doe de pot dicht en schud hem op ze kop door elkaar. | Giet de salade op een bord en strooi de pecannoten eroverheen. Uiteraard kun je ook uit de pot gewoon eten! Haal het bakpapier uit de pot. Doe de pot dicht en schud hem op ze kop door elkaar. |
8
Done
|
Salade pot is tot 3 dagen in de koelkast te bewaren. Dan is hij het lekkerste. Haal wel een half uur van tevoren uit de koelkast. |