Directions
Kokosbollen: Naturel en Chocolade
Ben je de afgelopen jaren naar een foodfestival geweest dan ken je ongetwijfeld de homemade kokosballs van Mama Coco’s. Wij gaan zomers heel graag naar food festivals als Rollende keukens en Trek (zie ook agenda). Elke keer proberen we dan op zoek te gaan naar nieuwe bijzondere food trucks, maar iets wat wel standaard is, is het afsluiten met kokosbollen. Tijd dus om deze zelf thuis ook eens te maken en wel in twee smaken: naturel en chocolade.
Kokosballen zijn onwijs makkelijk te maken en het basisrecept bestaat maar uit 3 ingrediënten: ei, suiker en kokos. Vervolgens kun je er tal van smaken en ingrediënten aan toevoegen. Met een lekker naturel recept als basis knaagde mijn craving naar meer en besloot ik ook chocolade kokosbollen te maken, met pure chocolade.
Het onderstaande recept is goed voor 14 kokosbollen. Je kunt zelf besluiten om naturel of chocolade kokosbollen te maken. Kan je niet kiezen en wil je net als ik beide maken, halveer het deeg, voeg de helft van de chocolade aan de ene helft van dat deeg toe en je kunt zo 7 naturel maken en 7 chocolade.
Heerlijk simpel om van te genieten!
Recepthoekje 24-08-2015
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
In een kom meng 1 ei-geel samen met de andere 3 eieren. | Voeg vervolgens de suiker en kokos toe. | Meng alles goed door elkaar. Je kunt hiervoor een spatel gebruiken of gewoon je handen.| Je beslag voor naturel kokosballen is nu klaar! |
3
Done
|
Chocolade KokosballenHak de chocolade in kleine stukjes. | Vouw de chocolade door het beslag. |
4
Done
|
Neem een klein beetje van het kokosbeslag in je handen, druk dit goed samen en rol er met je handen een bal van. | Leg de bal op de bakplaat en druk hem iets aan.| Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de kokosballen is op de bakplaat. |
5
Done
|
Zet de bakplaat in de oven voor 10-15 minuten tot de kokosballen goudbruin zijn. | Laat de kokosballen vervolgens op de bakplaat afkoelen. |