Directions
Krokante Kip in zoetzure saus (Koe Lo Kai)
Hoewel we eigenlijk nooit bij de Chinees bestellen, zijn er gerechten waar ik soms wel trek in kan hebben. Neem bijvoorbeeld koe lo kai: krokante kip in een zoetzure saus. Die saus is alleen al om je vingers bij af te likken.
Soms heb ik in de supermarkt de neiging om te veel te kopen, en tijdens een week zonder vlees ontdekte ik de nieuwe plantaardige vleesvervanger van Valess: Crispy Bites. Het zijn kleine rondjes die een beetje lijken op kipnuggets. Ik besloot ze te kopen, maar wist niet wat ik ermee moest maken. Toen kwam ik op het idee om koe lo kai te maken.
Koe Lo Kai is een Chinees/Kantonees gerecht dat bestaat uit gepaneerde en gefrituurde kipstukjes. Ik besloot in dit geval dus te gaan voor plantaardige kipnuggets. Vervolgens wordt de kip geserveerd in een zoetzure saus. Is het gezond? Absoluut niet, er zit behoorlijk wat suiker in de saus. Maar lekker is het zeker wel!
Serveer de Koe Lo Kai met rijst of noedels en bijvoorbeeld nog wat roerbak groente en kroepoek. Maak er in elk geval een feestje van!
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven op 200 graden. (Zie ook aanwijzingen van de verpakking) | Vet een ovenschaal in met wat olie. | Leg de nuggets in de ovenschaal. | |
2
Done
|
In een sauspan meng de suiker, ketchup, rijstazijn, sojasaus, zout en knoflookpoeder. | Breng dit niet geheel aan de kook en roer in de pan tot de suiker is opgelost. | Schenk de saus over de nuggets in de ovenschaal. | |
3
Done
|
Zet de ovenschaal in de oven voor 10 minuten. | Keer de nuggets op en schep wat saus over ze. | Zet de nuggets nog eens 5-10 minuten in de oven tot ze gaar zijn. (Zie aanwijzing van de verpakking).| Serveer de nuggets direct. |