90 gram curry pasta (mild) | |
1 cm gember | |
2 tenen knoflook | |
400 gram linzen (blik) | |
400 gram kikkererwten (blik) | |
400 gram tomatenblokjes (blik) | |
400 ml kokosmelk (blik) | |
200 gram doperwten (diepvries) | |
1 etlp maïzena | |
olijfolie | |
300 gram rijst |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vegetarisch
Regelmatig zoek ik inspiratie op, op o.a. Pinterest. Mocht je nog niet bekend zijn met Pinterest het is het social media medium voor inspiratie. Je kunt er tal van moadboards maken voor alles en nog wat. Tijdens mijn bruiloft, zwangerschap en voor van alles en nog wat gebruik ik het. Soms kan ik er de lekkerste dingen vinden en soms sla ik compleet de plank mis. Zo was ik op zoek naar een vegetarische curry recept, maar ik kon maar niet vinden wat ik wou. Zelf maar wat verzinnen dus. Bedenken welke ingrediënten bij elkaar passen en hopen dat er niet naar de McDonnalds gereden hoeft worden. Zo ontstond deze heerlijke linzen kikkererwten curry.
Terwijl ik aan het koken was had ik mijn twijfels over het gerecht. Zal het niet te pittig zijn, zou het niet te dun zijn en moest ik een back-up voor de kinderen maken? Om de saus iets dikker te maken besloot ik maïzena toe te voegen en dat werkte. De saus zag er goed uit, nu proeven. Gelukkig zijn mijn kids dol op toverbonen en de combinatie van smaken was lekker. Ik moet gewoon meer vertrouwen hebben in al die jaren kookervaring. Ja zelf ik twijfel wel eens over mijn kookkunnen.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
2
Done
|
Schil en rasp de gember. | Schil en snij de knoflook fijn. | Doe de linzen en kikkererwten in een zeef en spoel af met water. |
3
Done
|
Verhit 2 etlp olie in een wok en fruit hierin de curry pasta. | Voeg de gember en knoflook toe en bak deze kort mee. | Doe linzen en kikkererwten in de wok en meng alles door elkaar voor je de kokosmelk en tomatenblokjes toevoegt. Laat de curry even 10 minuten pruttelen. Voeg de doperwten toe en roer goed door.Laat nog eens 5 minuten staan. |
4
Done
|
Schep 1 volle etlp saus uit de pan en meng deze in een bakje met de maïzena. Voeg het toe aan de curry en roer alles goed door. Laat de saus nog even staan zodat hij goed in dikt. | Serveer met rijst. |