Directions
Mango Kip Salade met Cashewnoten Dressing
We hadden een boerderijkipje voor ons tweeën gemaakt, maar lang niet alles opgekregen. Dat betekent: LEFTOVERS! Er is niets beter dan kip- of kalkoenleftovers. De mogelijkheden zijn eindeloos: salade, soep, sandwich, taco en zo kun je echt nog wel even doorgaan. Ik had nog een mango liggen dus besloot ik voor de lunch met mijn kipleftovers een mango-kipsalade met een cashewnotendressing te maken.
Een lekkere frisse salade met mango, avocado, tomaat, komkommer en sla. Waarin ik mijn overgebleven kip heb toegevoegd en om de salade af te maken een dressing heb gemaakt van cashewnotenpasta. Tegenwoordig heb je allerlei soorten pindapasta’s te koop in de gewone supermarkt en hoef je niet meer naar de speciale winkels hiervoor. Het is eigenlijk gewoon pindakaas, maar dan van een ander soort noot dan de pinda en in sommige gevallen ook een gezondere variant. Ik vind cashewnoten erg lekker en zo ook cashewnotenpasta. Het heeft net een wat andere smaak dan gewone pindakaas, fijn voor wat afwisseling. Voor het recept van de dressing kun je natuurlijk de cashewnotenpasta heel goed vervangen door een andere notenpasta die jouw voorkeur heeft: pindakaas, amandelpasta, hazelnotenpasta, gemengde notenpasta…ga zo maar door.
Ik heb de mangokipsalade gemaakt met leftovers van mijn boerderijkipje. Je kunt het echter ook gewoon maken met een kipfilet die je eerst bakt en dan losplukt of gerookte kip.
(Recepthoekje 11-03-2015)
Steps
1
Done
|
Kipfilet (indien geen leftovers)Indien je geen leftover kip hebt, bak de kipfilet gaar. | Laat de kip afkoelen en gebruik een vorm om het vlees los te scheuren van elkaar.| |
2
Done
|
SaladeSchil de mango en avocado en snij het vruchtvlees in stukjes. | |
3
Done
|
DressingMeng alle dressing ingrediënten samen met een scheutje kokend water. Roer dit goed tot een vloeibare substantie. || Indien nodig (omdat de dressing te dik is) kun je wat meer water erbij gieten. Serveer de Mango Kip Salade met de cashewnoten dressing. |